Hlavní obsah

Apple v pátek uvolní do prodeje novou verzi operačního systému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká počítačová firma Apple na pátek přichystala novou verzi počítačového operačního systému Snow Leopard. Předpokládá se, že rozdíly proti nynější verzi Leopard nebudou tak velké, jako mezi chystaným systémem Windows 7 a nynější Vistou od konkurenčního Microsoftu. Windows 7 půjdou do prodeje 22. října.

Foto: Novinky

Operační systém Snow Leopard

Článek

Nejdůležitější změna v operačním systému od Apple pro Macintoshe není na první pohled vidět. Umožňuje softwarovým vývojářům přepisovat programy tak, aby běžely rychleji. Snow Leopard je relativně levný upgrade. Jednotlivého uživatele, který vlastní předchozí systém Leopard, přijde na 29 dolarů (asi 517 Kč). A takzvané rodinné balení pro pět uživatelů stojí 49 dolarů.

Majitelé Maků, kteří používají starší systém Tiger, přejdou na "sněžného levharta" za 169 dolarů. Takováto rodinná verze pak stojí 229 dolarů. Obsahuje i programy iLife a iWork, které umožňují editovat filmy, uspořádat fotografie nebo pracovat s texty.

Jedinou možností, jak si uživatelé můžou operační systém v Macintoshi vylepšit novou verzí, je koupě příslušného DVD. Jiným způsobem tento software legálně získat nelze.

Snow Leopard slibuje lepší aplikace, které vznikly pro Macintoshe s čipy od Intelu. Ty začal Apple používat na začátku roku 2006. Software ovšem nepoběží ve starších počítačích s předchozí řadou čipů PowerPC. Nový software tak směřuje spotřebitele k pořízení nového počítače, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám