Hlavní obsah

Microsoft uvolnil novou verzi Internet Exploreru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Softwarová firma Microsoft uvolnila další testovací verzi nového internetového prohlížeče Internet Explorer 8. Program je dostupný v 25 jazycích včetně češtiny a mělo by jít o poslední verzi před uvedením finálního produktu na trh v první polovině letošního roku. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Článek

Nová verze prohlížeče by měla přinést řadu zlepšení a nových funkcí, především pak v bezpečnosti, produktivitě a uživatelské přívětivosti. Předchozí testovací beta verzi si vyzkoušelo 18 miliónů zájemců.

Mezi novinky v Exploreru 8 patří akcelerátory, které urychlí získání dodatečných informací, aniž by uživatel musel opouštět právě navštívenou stránku.

Pro české uživatele jsou nyní dispozici například Mapy.cz, možnost překladu pomocí slovníku z angličtiny a němčiny do češtiny, nebo naopak.

Uživatelé budou také moci procházet internet bez toho, aby se zaznamenávaly informace do historie prohlížení nebo přístupové údaje.

Microsoft také ve spolupráci s předními tuzemskými provozovateli webů, jako je Centrum Holdings, Seznam, Cpress Media, Extra Publishing, Mafra nebo Meteopress.cz připravil první doplňky pro rychlý přístup k vybraným službám pro české uživatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám