Hlavní obsah

Microsoft zlevnil studentům programy až o 85 procent

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Microsoft ve středu představil novou nabídku určenou českým studentům. V jejím rámci nabídne vybrané programy až s 85procentní slevou. Firma se tak snaží potlačit šíření nelegálních kopií vlastních produktů.

Článek

Společnost přichází s nabídkou zhruba měsíc poté, co představila zlevněný kancelářský balík Office pro domácnosti. Od 1. října 2007 po celé podzimní a zimní období je její cena snížena o polovinu z 3 600 Kč na 1 690 korun.

V rámci programu Student Select si mohou žáci, studenti a zaměstnanci všech škol v České republice koupit pořídit celkem 19 produktů Microsoft s doživotní licencí.

Například Windows Vista Business Upgrade je možné zakoupit za 2300 Kč s daní (na trhu za 7000 Kč), nejvyšší sadu Office Enterprise 2007 za 3200 korun (běžně 19 000 Kč). K dispozici je i další software jako OneNote 2007 (elektronický poznámkový blok), Project 2007 (pro plánování projektů), Visio 2007 (pro kreslení schémat a diagramů), Encarta Premium 2008 (elektronická multimediální encyklopedie) a další. Většina programů je k dispozici v libovolné jazykové verzi.

"Znalost nejmodernějších aplikací je klíčová k úspěchu v dnešním mimořádně konkurenčním prostředí. Přicházíme proto s novým programem Student Select, díky kterému si může každý student pořídit software Microsoftu, který potřebuje pro své studium, a nemusí se již uchylovat k jiným způsobům jeho získání," uvedla Markéta Bauerová, obchodní ředitelka českého Microsoftu.

Studenti se musí prokázat potvrzením

Podle odhadů Microsoftu může nabídku využít až čtvrtina rodin v České republice. Software pro studenty je k dispozici v internetových obchodech partnerů Microsoftu, například na www.licenceprostudenty.cz nebo www.studentskelicence.cz.

Každý student a zaměstnanec školy po dodání potvrzení o studiu či zaměstnání ve škole dostane k dispozici médium se softwarem. Podepíše licenční smlouvu, obdrží vlastní licenční klíč a může zakoupený software nainstalovat a používat v souladu s licenční smlouvou.

Takto pořízený software je určen pouze pro domácí použití, v případě jeho využití pro výdělečnou činnost je považován za software bez platné licence.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám