Hlavní obsah

Studenty ČVUT čekají přednášky o autorských právech

– PRAHA

Studentská unie Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) bude výklady autorských práv a informačními plakáty reagovat na nedávný nález pirátských kopií softwaru, hudby a filmů na strahovských kolejích školy. Akci odstartovala zpráva zpravodajského serveru Novinky.cz, podle níž provedli policisté razii v areálu kolejí Strahov a zabavili blíže nespecifikovaný počítač s několika TB pirátských filmů.

Foto: Novinky
Článek

Nejen v reakci na tento případ připravuje unie přednášky na téma autorských práv. Na jejich přípravě spolupracuje s policií a soudními znalci.

Studenti se ale nedozvědí pouze o nelegálním sdílení dat, ale také například informace z oblasti patentového práva a publikační činnosti, které budou potřebovat ke své kariéře.

Na problém počítačové kriminality a jejího zlehčování mezi mladými lidmi chce unie upozornit také v nové reklamní kampani.

"Studentská unie ČVUT chystá novou reklamní kampaň, která má za úkol propagovat její aktivity. Mimo jiné v této kampani chceme upozornit i na problém počítačové kriminality a na fakt, že zdánlivě obyčejná klukovina se může stát vekou životní chybou. Případ zabavení počítačů v síti klubu Silicon Hill je toho důkazem," uvedli zástupci strahovských kolejí ČVUT.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám