Hlavní obsah

Deepfish: nový webový prohlížeč pro mobily od Microsoftu

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé chytrých mobilních telefonů se mohou těšit na nový webový prohlížeč, tvrdí americký Microsoft. Firma již uvedla jeho rannou verzi, která dovoluje načítání "plnohodnotného" webu i na malých displejích mobilů.

Článek

Nový software z redmondské dílny je v Microsoftu znám jako "Deepfish". Deepfish transformuje klasické webové stránky do malých náhledů, které se tak vejdou na displeje mobilních telefonů. Uživatel poté může jednotlivé kousky stránky přibližovat, a tak je i číst či na jejich části klikat.

Microsoft však dodal, že Deefish se zatím nachází ve velmi ranné fází, která je "ještě několik vydání před kvalitou betaverze." S dobrou odladěností a funkčností Deepfishe tak počítat určitě nelze.

Vývojová verze sofwaru Deepfish byla uvolněna ve středu, následovala ji varianta další mobilní technologie rovněž od Microsoftu pojmenována jako ZenZui, která má pomocí se správou bookmarků. 

Deepfish je dostupný pouze pro registrované uživatele. Pracuje s operačními systémy Windows Mobile 5.0 a vyšší.

Reklama

Výběr článků

Načítám