Hlavní obsah

Microsoft: jestliže kradete software, kraďte jej nám

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký gigant Microsoft počátkem března překvapil svou otevřeností. Obchodní prezident společnosti Jeff Raikes totiž na konfernci v San Franciscu prohlásil, že "pokud od někoho chcete krást programy, pak firmou, od které je nezákonně berete, chceme být my." Jeho slova citoval deník InformationWeek.

Článek

Raikes své vyjádření obhajuje tím, že si část lidí, kteří používají nelegální software, tento program stejně později koupí.

Šéf obchodní divize Microsoftu však vyvrátil to, že by Microsoft na boj s piráty rezignoval. Firma stále investuje milióny dolarů do protikopírovacích ochran, současně však paradoxně přiznává, že jí pirátství pomáhá zvyšovat prodeje programů.

Lidé, kteří se "podivnými" cestami dostanou k nelegálním programům, se takto totiž seznámí se softwarem, k němuž by se jinak těžko kdy dostali a tím pádem ho i případně později pořídili.

Podle analytiků Microsoftu je na území Spojených států nelegálně používáno 20 - 25 procent programů. Raikes dodal, že se Microsoft s tímto stavem snaží něco udělat i pomocí připravovaného programu "pay-as-you-go" - tedy systému plateb, kdy zákazník platí jen za funkce, které opravdu používá. Vedení Microsoftu věří, že se nová služba stane dostupnou i pro nízkopříjmové skupiny obyvatelstva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám