Hlavní obsah

Hackeři znají třetí způsob jak nabourat Microsoft Word

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V programu Microsoft Word se objevila v pořadí už třetí bezpečnostní mezera. Ve čtvrtek to uvedly společnosti Secunia a McAfee s tím, že způsob, jak provést útok na počítač s MS Word, byl již zveřejněn na internetu.

Článek

Microsoft zatím přítomnost nové chyby ve svém programu nepotvrdil, společnost však dodala, že problém pečlivě prověřuje.

Bezpečnostní mezera, která byla ve čtvrtek objevena ve Wordu, je již třetí v tomto programu za poslední dva týdny. Podle Microsoftu je však možné prostřednictvím těchto programových mezer útočit pouze "cíleně a omezeně".

Zranitelné systémy
Windows XP SP0 - SP2
Windows 2003 SP0 - SP1
Microsoft Word XP
Microsoft Word 2003
Microsoft Word 2000

Situace se však může rychle zhoršit a biti budou uživatelé programu MS Word, soudí analytici společnosti Secunia. Žádná z těchto chyb dosud nebyla opravena, poslední z nich navíc považují expeti ze "extrémně kritickou".

Způsob a počítačový kód, kterým lze zaútočit na počítač s MS Wordem je znám. "Zatím však nevíme, jak přesně tento kód pracuje," uvedl Dave Marcus, odborník antivirové společnosti McAfee.

Zranitelné systémy

  • Windows XP  SP0 - SP2
  • Windows 2003  SP0 - SP1
  • Microsoft Word  XP
  • Microsoft Word  2003
  • Microsoft Word  2000

Muž, který kód zveřejnil, je znám pod přezdívkou "Disco Jonny". Jonny se domnívá, že je nová chyba v MS Wordu odlišná od dvou předchozích, které byly objeveny, a že tedy s nimi vůbec nesouvisí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám