Hlavní obsah

Zájem o nové vlajkové lodi Samsungu je rekordní

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré telefony Galaxy S8 a S8+ budou podle všeho pro Samsung trefou do černého. Navzdory vyšší cenovce je totiž počet předobjednávek rekordní. Potvrdil to šéf mobilní divize jihokorejského elektronického gigantu DJ Koh.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

 
Článek

V domovské Jižní Koreji si model Galaxy S8 předobjednalo na 620 tisíc lidí. O větší provedení S8+ tak velký zájem není, i tak ale Samsung s ohledem na 150 tisíc závazných předobjednávek rozhodně smutnit nemusí.

Vzhledem k tomu, že možnost předobjednávek bude ukončena až ve středu, jejich počet patrně ještě poroste. DJ Koh se totiž pochlubil, že v jeho domovině každý den přibude na 50 000 předobjednávek.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S8

Předobjednávky jsou vysoké i na dalších trzích

O přesných prodejních číslech v zahraničí zatím zástupci Samsungu mlčí. Prozradili pouze, že v USA jsou předobjednávky vyšší než při uvedení loňských modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Ty byly přitom doposud nejúspěšnějšími smartphony v portfoliu jihokorejského elektronického gigantu, alespoň co se tedy prodejů týče.

Lze tak předpokládat, že rekordní budou předobjednávky například i v Evropě, přestože to zástupci podniku zatím oficiálně nepotvrdili.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Zleva: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Oba nové smartphony se objeví na pultech obchodů oficiálně až 28. dubna. Uživatelé, kteří využijí možnost předobjednávky do této středy, nicméně získají možnost získat přístroj o celý týden dříve. Ceny v rámci předobjednávky jsou stanoveny na 21 999 Kč v případě modelu Galaxy S8, respektive za 24 999 Kč u verze S8+ .

Cena je tedy o pár tisíc vyšší než v případě loňských top modelů. Ani to ale patrně zájem zákazníků nijak nebrzdí.

Špičková výbava

Jak je z řádků výše již patrné, osmička se bude prodávat ve dvou různých provedeních, obě přitom budou patřit k tomu nejlepšímu, co bude na pultech obchodů k dostání. Menší Galaxy S8 bude mít 5,8palcový displej a větší verze S8+ 6,2palcový panel.

Totožné jsou u obou novinek fotoaparáty. Stejně jako u předchůdců výrobce vsadil na technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7.

Více se o nových smartphonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Jedním z lákadel nové vlajkové lodi Samsungu má být i funkce rozpoznávání obličejů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám