Hlavní obsah

Zájem o nové vlajkové lodi od Samsungu je rekordní

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek se v tuzemsku i zahraničí začaly oficiálně prodávat nové vlajkové lodi společnosti Samsung, zájem o modely Galaxy S9 a S9+ byl přitom vyšší než v případě předchůdců s pořadovým číslem osm. Vyplývá to z informací jednotlivých prodejců.

Představení smartphonů Samsung Galaxy S9 a S9+Video: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Společnost Samsung zatím oficiálně neprozradila, kolik lidí si obě novinky koupilo. Z údajů prodejců je nicméně zřejmé, že devítky byly pro jihokorejského elektronického giganta trefou do černého.

Prodeje totiž v tuzemsku i zahraničí měly v porovnání s loňskými modely Galaxy S8 a S8+ vzrůst o 15 až 20 procent. Zda je větší zájem o menší devítku, či výkonnější a větší plusko, není v tuto chvíli jasné.

Samsung Galaxy S9 a S9+Video: archív výrobce

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Galaxy S9

Vysoké prodeje nicméně podpořil přímo samotný výrobce. Ještě před oficiálním startem prodejů totiž v rámci předobjednávky nabídl možnost výkupu starších smartphonů na protiúčet. A například při donesení loňského iPhonu X nemuseli lidé za novinku zaplatit ani korunu.

Právě možnost ušetřit klidně i více než dvě desítky tisíc zlákala celou řadu lidí ke koupi novinek.

Model Galaxy S9 s kapacitou 64 GB stojí baťovských 21 999 Kč, větší provedení S9+ s totožně velkým úložným prostorem pak vyjde na 24 499 Kč. Příští týden v pátek pak jihokorejský elektronický gigant začne prodávat také modely s 256GB pamětí. Menší devítka vyjde na 24 499 Kč a větší plusko na 26 999 Kč.

Co umí nové vlajkové lodi?

Menší devítka má 5,8palcový displej a větší verze plus 6,2palcový panel. Stejné displeje měly i loňské modely, což platí také o rozlišení – to nabízí v obou případech hodnotu 2960 x 1440 pixelů obrazových bodů. Displej je u obou novinek zakřivený, plynule se přelívá z přední strany na pravou a levou bočnici.

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+ se chlubí duálním fotoaparátem.

Jedno z největších vylepšení se týká fotoaparátů. Hlavní 12MPx senzor je totiž vůbec poprvé vybaven tzv. variabilní clonou, která je schopná pracovat velmi podobně jako lidské oko. Podle množství okolního světla automaticky přizpůsobí své nastavení a světelnost.

V jasném prostředí použije hodnotu f/2,4, ve zhoršených podmínkách pak využije maximální světelnost objektivu f/1,5. Takovou hodnotu světelnosti drtivá většina konkurentů nenabízí. Oba přístroje dokážou pomocí hlavních fotoaparátů na zadní straně natočit video rychlostí 960 snímků za sekundu v rozlišení 720p, tedy se čtyřikrát vyšší frekvencí záběrů než u běžného zpomaleného videa ve 240 fps.

V porovnání s předchůdci se velkého vylepšení dočkaly také zvukové schopnosti obou vlajkových lodí. Jejich stereo reproduktory byly vyvinuty ve spolupráci s experty ze společnosti AKG, podporována je také technologie Dolby Atmos. Jeden reproduktor je umístěn pod displejem a druhý nad ním. V praxi hrají neskutečně hlasitě a poměrně věrně, hravě předčí svou kvalitou levné bluetooth reproduktory.

Detailní recenzi modelu Galaxy S9+ naleznete zde.

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám