Hlavní obsah

Zabiják iPhonu trhá prodejní rekordy, v Česku je vyprodaný

Nová vlajková loď Samsungu mezi chytrými mobilními telefony - Galaxy S III - zahájila své uvedení na český trh podobně, jako konkurent iPhone. První dvoutisícová dodávka se vyprodala za tři dny a u některých obchodníků je telefonů nedostatek. Vyplývá to z vyjádření prodejců.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Velkou část Galaxy S III si zákazníci rozebrali v rámci tzv. předobjednávek, které podle Zdeňka Paškeviče z českého Samsungu přesáhly tisíc kusů. Další dodávku má podle něj Samsung distribuovat obchodníkům v příštím týdnu.

"Už první dny prodeje Samsungu Galaxy S III ukazují, že se jedná o silného konkurenta iPhonu, a to i přesto, že je zatím k dostání jen v bílé barvě. V tuto chvíli máme těchto telefonů relativně omezené množství, proto jednáme se Samsungem o dalších dodávkách, abychom mohli uspokojit všechny zákazníky," řekl mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Podle neoficiálních informací Samsung musí kvůli celosvětové poptávce dodávky tuzemským obchodníkům krátit. V prvním týdnu by měl mít k dispozici pro český trh asi 5000 telefonů. Prodej přitom doprovází masivní reklamní kampaň i promo akce operátorů. Například Vodafone ve čtvrtek dvě hodiny nabízel telefon s 50procentní slevou, pokud si k němu zákazník objednal některý z tarifů na míru. Podobnou akci měla i Telefónica.

Samsung Galaxy S III je vybaven 4,8palcovým displejem s vysokým rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Použita u něj byla technologie Super AMOLED, díky čemuž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Displej ale není to jediné, čím přístroj nadchne, patří totiž k těm nejvýkonnějším chytrým telefonům na trhu. Vybaven je čtyřjádrovým procesorem Exynos 4412, který pracuje na frekvenci 1400 MHz a k dispozici má 1024 MB operační paměti. Novinku pohání operační systém Android. Zaujmout zákazníky se novinka snaží především novými technologiemi. [celá zpráva]

Doporučená prodejní cena novinky je 15 490 Kč. Za tuto sumu je přístroj možné zakoupit také v e-shopu společnosti Samsung. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je na internetu možné zakoupit Samsung Galaxy S III o 1500 korun levněji, tedy za 13 970 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám