Hlavní obsah

Vlajkové lodi nejsou jediným tahákem. Samsung láká i na levné mobily

Novinky, ort

V posledních týdnech by se mohlo zdát, že se společnost Samsung soustředí výhradně na špičkové smartphony pro náročné uživatele – velmi slyšet totiž bylo o skládacím modelu Galaxy Fold s ohebným displejem i o nové vlajkové lodi Galaxy Note10. Jihokorejský podnik nicméně má co nabídnout i mezi levnějšími smartphony.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A30s

Článek

Nejnovějším přírůstkem do střední třídy je chytrý telefon Galaxy A30s, u nějž cenovka byla stanovena na baťovských 6999 Kč. Za tuto cenovku přitom přístroj nabídne několik vychytávek, které jsou typické spíše až pro dražší telefony.

Vůbec poprvé se například v segmentu cenově dostupnějších mobilů setkáváme s velkým Super AMOLED displejem. Ten má úhlopříčku 6,4 palce a nabízí rozlišení HD+. Po vzoru vlajkových lodí byla také čtečka otisků prstů zabudována do displeje.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A30s

Do vínku dostal model Galaxy A30s dále osmijádrový procesor, který se skládá ze dvou částí – dvě jádra tepou při frekvenci 1,8 GHz, zbylých šest pak při taktu 1,6 GHz. Smartphone má k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložiště, nechybí ani slot na paměťové karty. Ty mohou mít kapacitu až 512 GB. Vestavěný akumulátor má mimochodem kapacitu 4000 mAh, což je na dnešní poměry nadstandardní hodnota.

Galaxy A30s se dodává se třemi zadními fotoaparáty: vylepšeným 25Mpx hlavním fotoaparátem, 8Mpx ultraširokoúhlým fotoaparátem a novým 5Mpx fotoaparátem s detekcí hloubky obrazu. Díky funkci Live Focus, kterou je vybaven 5Mpx fotoaparát s detekcí hloubky obrazu, dovede novinka vytvořit bokeh efekt – podobně jako digitální zrcadlovky rozmaže pozadí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A30s

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám