Hlavní obsah

Seznam.cz připravil se Samsungem limitovanou edici chytrého telefonu

Novinky, mif

Speciální limitovanou edici chytrého telefonu Galaxy A40 připravily dohromady společnosti Seznam.cz a Samsung. Seznamácká edice nabízí už v základu předinstalované všechny mobilní aplikace od české internetové jedničky, tedy například Mapy.cz či Email.cz. Uživatelé se díky tomu dostanou ke všem službám Seznamu bez složitého nastavování.

Foto: Seznam.cz

Samsung Galaxy A40 v edici Seznam.cz

Článek

Služby společnosti Seznam.cz využívají každý den miliony lidí. A právě na ně cílí limitovaná edice modelu Samsung Galaxy A40, která bude první měsíc dostupná exkluzivně v internetovém obchodě Alza.cz.

„Je naším dlouhodobým cílem dostat se s našimi službami a aplikacemi do co nejčastějšího kontaktu s uživatelem. Proto hledáme způsoby umožňující nám přítomnost v mobilech, které dnes mají všichni téměř neustále u sebe. Díky aktuální spolupráci se společnostmi Samsung a Alza.cz se můžeme tomuto cíli alespoň přiblížit, i když zvolené řešení rozhodně nepovažujeme za finální,“ vysvětlil Pavel Zima, předseda představenstva Seznam.cz.

Podle něj by byla ideální podoba taková, kdy si po zapnutí nového mobilního zařízení se systémem Android může uživatel vybrat, jaké hledání, prohlížeč a aplikace chce primárně používat. Tedy nejen u limitované edice, ale u jakéhokoliv přístroje s operačním systémem Android.

Foto: Seznam.cz

Samsung Galaxy A40 v edici Seznam.cz

V telefonu Samsung od Seznamu lidé najdou automaticky nejen seznamácký prohlížeč a hledání, ale i další aplikace a produkty společnosti: jmenovitě Email.cz, Mapy.cz, Jízdní řády, Novinky.cz, Sport.cz, Seznam Zprávy, TV program, Televizeseznam.cz, Pohádky, Kupi.cz, Zboží.cz, Proženy.cz, Garáž.cz, Super.cz, Sauto.cz, Sreality.cz a Sbazar.cz.

Hlavní výhoda je nasnadě, po prvním přihlášení účtem od Seznamu budou mít uživatelé všechny aplikace personalizované, a budou tak moci využívat výhody, které jim jedno přihlášení do všech služeb nabízí, ať už je to přehled o doručených e-mailech, historie zhlédnutých videí či doporučování oblíbeného obsahu. Pro instalaci je samozřejmě nutné připojení k internetu, ať už prostřednictvím mobilních dat, nebo wi-fi.

Foto: Seznam.cz

Samsung Galaxy A40 v edici Seznam.cz

Co umí Galaxy A40?

Telefon Galaxy A40 nabízí displej Infinity-U s úhlopříčkou 5,9 palce a rozlišením Full HD+, tedy 1080 x 2220 obrazových bodů. Přístroj pohání osmijádrový procesor Exynos 7904 taktovaný na 1,8 GHz, který má k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložiště. To je možné dále rozšířit prostřednictvím MicroSD karet až o 512 GB.

Na zadní straně telefonu se pyšní duální fotoaparát s rozlišením 16 MPx (F1.7) a 5 MPx (F2.2), který umožňuje snímání v širokém úhlu až 123°. Vepředu je pak senzor s rozlišením 25 MPx (F2.0). Přístroj nabízí akumulátor s kapacitou 3100 mAh a pracuje pod taktovkou operačního systému Android 9.0 (Pie). Samozřejmostí je čtečka otisků prstů.

Foto: Seznam.cz

Samsung Galaxy A40 v edici Seznam.cz

„Technickými parametry se od sebe klasická a seznamácká verze nijak neliší, stejná zůstává i koncová cena. Rozdíly uvidí zákazníci až po zapnutí telefonu, ve variantě od Seznamu budou totiž automaticky dostupné mobilní aplikace a služby společnosti,“ konstatoval Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsung Electronics Czech and Slovak.

Podle něj k uzavření spolupráce s českou internetovou jedničkou vedla především snaha nabídnout něco speciálního jen pro české zákazníky. „V edici od Seznamu totiž lidé najdou všechny služby a aplikace, na které mohou být zvyklí ze svých stolních počítačů, a navíc v češtině,“ upřesnil Balík.

„Samsung Galaxy A40 v limitované edici Seznam bude dostupný v elegantní černé barvě za cenu 6499 Kč,“ doplnil Petr Bena, obchodní ředitel Alza.cz.

Více se o limitované edici modelu Galaxy A40 dozvíte zde.

Technické specifikace chytrého telefonu Samsung Galaxy A40
Displej5.9” FHD+ (1080 × 2220) sAMOLED; Infinity-U
Rozměry144,3 × 69,0 × 7,9 mm
Design3D Glasstic
ProcesorExynos 7904; Octa Core 1,8 GHz
Přední fotoaparát25 MP FF (F2.0)
Zadní fotoaparát16 MP (F1.7) + 5 MP (F2.2)
Paměť4 GB RAM; 64 GB interní paměť s možností rozšíření Micro SD kartou až do 512 GB
Baterie3 100 mAh
Další výbavaČtečka otisků prstů, 15 W rychlé nabíjení, Samsung Pay, Bixby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám