Hlavní obsah

Vlajková loď HTC má problémy s přehříváním

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nadcházejících týdnech by se měla začít prodávat nová vlajková loď HTC One M9. Ještě předtím se ale budou muset zástupci tohoto podniku vypořádat s nepříjemným problémem. Jak zjistil server tweakers.net, novinka má totiž vážné problémy s přehříváním.

Foto: archív výrobce

Na zadní straně smartphonu byla během testů naměřena teplota 55,4 °C.

Článek

Během zátěžových testů výkonu se teplota nové jedničky vyšplhala až na 55,4 °C. Přímá konkurence na tom přitom byla výrazně lépe, u smartphonů Apple iPhone 6 Plus, LG G3 i Samsung Galaxy Note 4 se teploty pohybovaly v rozmezí 37,8 a 42,2 °C.

Výrazně lépe na tom byl dokonce i předchůdce. U chytrého telefonu HTC One M8 naměřili redaktoři serveru tweakers.net hodnotu 38,7 °C.

Na problémy s přehříváním reagovalo už i vedení firmy. Jeff Gordon z tiskového oddělení HTC uvedl, že přehřívání je způsobeno u předprodukčního vzorku nedotaženým softwarem a že prodejní verze takovými neduhy trpět nebude.

Nová jednička cílí na multimédia

HTC One M9 bylo odhaleno zkraje března na největším mobilním veletrhu Mobile World Congress ve španělské Barceloně. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Displej zůstal jako u předchůdce pětipalcový a nabízí Full HD rozlišení. V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 pracující na frekvenci 2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB.

Na zadní straně smartphonu nalezneme senzor s rozlišením 20 megapixelů a čočku ze safírového skla, díky čemuž by se měla minimalizovat možnost poškození. Samozřejmostí je možnost natáčet 4K videa.

Svým vzhledem se nová vlajková loď velmi podobá předchozím dvěma generacím. Konstrukce je tak celokovová a na čelní straně zaujmou stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem. Dvojice reproduktorů nově nabízí simulaci prostorového zvuku Dolby Surround 5.1.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Reklama

Výběr článků

Načítám