Hlavní obsah

Elegán s kovovým tělem. Vlajková loď HTC sází na klasiku

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To nejlepší ze svých nabídek přivezli do španělské Barcelony výrobci z celého světa. Jedním z nich je společnost HTC, která na největším mobilním veletrhu Mobile World Congress (MWC) ukázala novou vlajkovou loď. Jde o vyvážený přístroj se zaměřením na multimédia, který se pyšní odolnou kovovou konstrukcí.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Článek

Novinka nese označení HTC One M9. Svým vzhledem se velmi podobá předchozím dvěma generacím. Konstrukce je tak celokovová a na čelní straně zaujmou stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Dvojice reproduktorů nově nabízí simulaci prostorového zvuku Dolby Surround 5.1 zvuku. Celkově zvukový projev je jednou z nejsilnějších zbraní tohoto výrobce, díky nové technologii Qualcomm Immersive Audio mohou lidé ve sluchátkách poslouchat hudbu až ve 24bitové kvalitě. Tedy ve vyšší kvalitě, než nabízejí hudební CD nosiče.

Displej zůstal jako u předchůdce pětipalcový a nabízí Full HD rozlišení. V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 pracující na frekvenci 2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB.

Dva fotoaparáty ze zad zmizely, zůstal jeden

Předchozí generace vzbudila velký rozruch především kvůli fotoaparátu na zadní straně, skládal se totiž ze dvou objektivů a senzorů, díky nimž bylo možné měnit ostrost fotografií i po jejich pořízení. Díky tomu měly momentky nádech profesionality, na kterou jsou zvyklí majitelé digitálních zrcadlovek.

I když byla tato technologie velmi zajímavá, u nové jedničky vsadil výrobce na tradiční řešení. Na zadní straně smartphonu tak nalezneme senzor s rozlišením 20 megapixelů a čočku ze safírového skla, díky čemuž by se měla minimalizovat možnost poškození. Samozřejmostí je možnost natáčet 4K videa.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

„HTC si v mobilním průmyslu vybudovalo pověst revolucionáře,“ řekla Cher Wangová, předsedkyně společnosti HTC. „S HTC One M9, které nabízí fantastický elegantní design a celou řadu chytrých funkcí, si tuto pozici znovu upevňujeme. HTC One M9 není pouze další mobilní telefon, je to rozšíření vaší osobnosti.“

HTC One M9 se bude prodávat v barevných variantách stříbro-zlatá, tmavě kovově šedá a zlatá. Kdy se přístroj objeví na pultech obchodů a jaká bude jeho cena, však výrobce zatím neprozradil.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Reklama

Výběr článků

Načítám