Hlavní obsah

VIDEO: Jak udělat z iPhonu hudební nástroj nebo klávesnici k notebooku

Novinky, mif

Komunikátor iPhone od Applu je fenoménem dnešní doby, který se těší velké oblibě. Tomu napomáhají také tvůrci softwaru, kteří se snaží vymýšlet užitečné, ale také zábavné programy. iPhone tak v současnosti můžete velice jednoduše proměnit v jednoduchou flétnu. Tím nabídka aplikací ale ani zdaleka nekončí.

Článek

Aplikace Ocarina promění iPhone v jednoduchou flétnu. Na dotekovém displeji komunikátoru máte zobrazené otvory, které je potřeba zakrývat stejně jako na běžné flétně.

Pak už jen stačí foukat do mikrofonu iPhonu tak intenzivně, jak chcete mít hlasitý zvuk. Na výběr je v programu několik různých ladění. Při troše snahy tak můžete založit klidně i kapelu. Cena aplikace není přitom nijak vysoká, v přepočtu za program zaplatíte necelých 20 korun.

Založte si vlastní kapelu s iPhonem

Čtyři multimediální telefony iPhone a šest prstů stačí k tomu, aby vznikla hudební skupina. Trojice vynalézavých Rakušanů tak přetvořila iPhone za pomoci dotykové obrazovky a speciálních programů v kytaru, piano a bicí.

:. Místo notových osnov, houslových klíčů a šesnáctinových notiček používá kapela speciální znaky připomínající hru Sudoku. Foto: iBand

"Byl to takový experiment, jeho úspěchem jsme byli překvapeni," řekl agentuře AFP "hráč na bicí" s přezdívkou Seb. Nahrávku na internetu už vidělo přes 2,8 miliónu lidí. Členům iBandu je kolem 25 let.

iPhone jako numerická klávesnice k notebooku

Komunikátor může přijít vhod, i pokud je váš notebook ochuzen o numerickou klávesnici. Proměnit dotykový displej iPhonu na číselné klávesy můžete za necelých čtyřicet korun.

:. iPhone proměněný v numerický blok kláves. Foto: Archiv

Komunikátor se s laptopem jednoduše propojí pomocí bezdrátové technologie Bluetooth. Výrobce uvádí funkčnost aplikace pouze s notebooky od Applu. Ohlasy uživatelů však hovoří o tom, že aplikace bezproblémově funguje také na počítačích s Windows XP a Vistami.

Apple iPhone 3G

Mobil iPhone je snad nejdiskutovanějším telefonem světa. Novinka s dodatkem 3G přidala podporu rychlých bezdrátových 3G sítí. Ty zatím využijete pouze v Praze a Brně (ne se všemi českými operátory).

Nový iPhone je ze strany výrobce neustále obohacovaný o nové funkce. Fanda moderních technologií jistě ocení integrovanou GPS navigaci a zachovaný výborný přehrávač multimédií.

Krom tvůrců programů se snaží získat přízeň uživatelů také výrobci příslušenství. Opravdu nevšední zařízení, jako je chladnička s dokovací stanicí pro iPhone nebo brýle s 3D pohledem naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám