Hlavní obsah

Šest iPhonů stačí k tomu, abyste si vytvořili kapelu

Čtyři multimediální telefony iPhone a šest prstů stačí k tomu, aby vznikla hudební skupina. Trojice vynalézavých Rakušanů tak přetvořila iPhone za pomoci dotykové obrazovky a speciálních programů v kytaru, piano a bicí. Nahrávka kapely iBand se stala hitem na internetu.

Článek

"Byl to takový experiment, jeho úspěchem jsme byli překvapeni," řekl agentuře AFP "hráč na bicí" s přezdívkou Seb. Nahrávku na videoportálu YouTube už zhlédlo přes 2,8 miliónu lidí. Členům iBandu je kolem 25 let.

Telefony iPhone si nechali dovézt z Ameriky loni hned po jejich uvedení na trh. Kapelu tvoří kromě Seba také studentka a "pianistka" Marina a "kytarista" Roger. Skupina, která ještě nemá žádného vydavatele, chce nahrát ještě desítku písní a pomýšlí i na veřejná vystoupení.

:. Před virtuózním vystoupením je potřeba se posilnit.Foto: iBand

:. Místo notových osnov,houslových klíčů a a šesnáctinových notiček používá kapela speciální znaky, připomínající hru Sudoku.Foto: iBand

:. iPody jsou pochopitelně vždy připojeny ke speciálnímu audiozařízení.Foto: iBand

Nejžhavější songy skupiny iBand si můžete zdarma poslechnout na stránkách kapely, kde naleznete více informací o celém projektu.

Reklama

Související témata:

Související články

iPhone v Číně zatím nebude

Americká společnost Apple ukončila jednání s čínským telekomunikačním obrem China Mobile, s nimž jednala o možnosti uvést na čínský trh svůj mobilní přístroj...

Výběr článků

Načítám