Hlavní obsah

Tarify si lidé u T-Mobilu poskládají sami, mohou mít i neomezený internet

Novinky, mif

S příchodem září spustil operátor T-Mobile nabídku svých nových tarifů, jak avizoval již minulý týden. Díky tomu si mohou lidé svůj ideální tarif poskládat doslova na míru, využít přitom mohou i balíček neomezeného mobilního internetu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zákazníci růžového operátora si tedy mohou zvolit, zda chtějí neomezené volání a SMS, ale například i velikost datového balíčku. Všechny tyto volby budou nakonec ovlivňovat to, na kolik je měsíčně tarif vyjde. Například základní tarif s 1,5 GB dat, 100 volnými minutami a 100 SMS vyjde dohromady na 375 Kč. Neomezené volání a SMS zprávy společně s datovým limitem 12 GB bude stát 825 Kč.

Všechny tarify lze navíc sdružit pod program Magenta 1, díky čemuž se v případě více služeb zakoupených od T-Mobilu sníží cena o 10 až 25 %. Zákazník si přitom může zvolit variantu smlouvy s dotací na telefon ve výši až 5000 (na 24 měsíců) či bez dotace (bez časového závazku), a to za stejnou cenu měsíčního paušálu jako při variantě s dotací.

Foto: archív operátora

Nabídka nových tarifů od T-Mobilu

Neomezený, ale pomalejší

Vůbec poprvé se v tarifní nabídce T-Mobilu setkáváme také s možností volby neomezených dat, v kombinaci s neomezeným voláním a SMS zprávami případné zájemce vyjde na 1275 Kč. Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že rychlost bude přiškrcena.

T-Mobile ve své nabídce samotné čerpání dat skutečně nijak omezovat nebude. Lidé budou moci brouzdat na webu tak dlouho, jak budou chtít. Po překročení limitu 50 GB se ale rychlost internetu zpomalí na 10 Mbit/s.

Právě omezení rychlosti bylo v minulosti nejvíce vyčítáno konkurenčnímu Vodafonu, který svou nabídku neomezených tarifů představil už v červnu. Na rozdíl od T-Mobilu totiž nejmladší český operátor přiškrtil rychlost rovnou – uživatelé mohli tedy surfovat sice neomezeně, avšak od začátku pouze rychlostí 5 Mbit/s. Po vlně kritiky se Vodafone rozhodl rychlost navýšit na 10 megabitů za sekundu.

Foto: archív operátora

Nabídka tarifů Vodafone Neomezený

Jen pro více lidí

Pomalejší rychlost navíc není u Vodafonu jediným omezením. Případní zájemci o tarify u nejmladšího operátora musí také počítat s tím, že nabídka není zrovna levná, využít ji totiž může pouze více lidí najednou společně s pevným internetem.

Ceny tarifů s neomezeným internetem sice startují na 599 Kč, platí to ale pouze v případě, že k tomu máte přikoupený právě zmiňovaný internet na doma a zároveň že budou službu využívat alespoň čtyři lidé. Dohromady pak takový balíček s tarifem vyjde na 2795 Kč.

Pokud takovou nabídku budou využívat dva lidé, cena celého balíčku s dvěma SIM kartami a neomezeným internetem na doma bude 2396 Kč. Jeden člověk sám tuto nabídku využít nemůže.

O2 zatím neomezená mobilní data v nabídce nemá. Zástupci operátora nicméně již dříve uvedli, že na nové nabídce pracují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám