Hlavní obsah

Samsung ukáže světu první telefon s Full HD displejem v lednu

Novinky, mif

Krátce po Vánocích plánuje společnost Samsung odhalit první chytrý telefon, který bude vybaven displejem s Full HD rozlišením. Upozornil na to server GSM Arena s tím, že novinka bude k vidění na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas.

Foto: Samsung

Novinka s Full HD displejem by měla vycházet z modelu Galaxy S III. Jak přesně bude vypadat, ale zatím není známo.

Článek

Zvěsti o chystaných telefonech s displeji s vysokým rozlišením kolují internetem již několik měsíců. Kromě Samsungu totiž plánují přístroje s pětipalcovým displejem a rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů uvést na trh také další výrobci, například HTC, LG, Sharp a Sony.

Novinka od Samsungu by kromě vysokého rozlišení měla disponovat také technologií Super AMOLED, kterou v současné době již využívají stávající telefony tohoto výrobce. Díky ní nabídne displej věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Podle neoficiálních informací bude Full HD displejem disponovat nová vlajková loď Samsung Galaxy S IV. Žádné přesné specifikace zatím nejsou známy. Lze ale předpokládat, že novinka poběží pod operačním systémem Android a bude disponovat čtyřjádrovým procesorem.

Veletrh CES bude v Las Vegas probíhat od úterý 8. ledna do pátku 11. ledna. K vidění bude přes 20 000 novinek od více než tří tisíc vystavovatelů ze 150 různých zemí. Pořadatelé předpokládají, že veletrh navštíví až 200 000 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám