Hlavní obsah

Samsung prodal přes milion ohebných mobilů. Vysoké ceně navzdory

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung může slavit, zájem o první chytrý telefon tohoto výrobce se skládací konstrukcí a ohebnou obrazovkou je enormní. Překážkou pro případné zájemce není překvapivě ani vyšší pořizovací cena, neboť přístroj Galaxy Fold si koupilo už více než milion lidí.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Článek

Chytrý telefon Galaxy Fold šel do prodeje v polovině září, avšak pouze ve vybraných státech. Od té doby jej mohou zakoupit lidé například ve Francii, Německu, Velké Británii, USA a domovské Jižní Koreji.

Na další trhy se přístroj dostal až později, například na pultech tuzemských obchodů se objevil až krátce před Vánocemi. O to zajímavější je nicméně milník milionu prodaných kusů, neboť se jej podařilo překonat i ve chvíli, kdy přístroj nebyl celosvětově dostupný.

Samsung nabídne k mobilu s ohebným displejem pojištění zadarmo

Mobil

Zájem lidí o nejlepší telefon z dílny jihokorejského elektronického gigantu nebrzdil ani fakt, že cenovka rozhodně nebyla lidová. Například v tuzemských obchodech ceny startují těsně pod hranicí 50 000 Kč.

Za podobné částky se telefon prodává také v zahraničí. Sluší se nicméně podotknout, že na vybraných trzích je k dispozici také vylepšená varianta s 5G modulem, která je pochopitelně dražší – stojí 2100 eur (53 400 Kč).

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Hlavním lákadlem modelu Fold je skládací konstrukce, díky které přístroj dovede zastat i funkci tabletu. Novinka od společnosti Samsung má totiž dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože na větším displeji mohou současně používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám