Hlavní obsah

S prodejem smartphonu Galaxy Note 7 se stále počítá. Vadným bateriím navzdory

Novinky, mif

Zahájení prodeje chytrých telefonů Galaxy Note 7 poznamenaly na začátku září problémy s přehřívajícími se bateriemi, které v některých případech začaly dokonce hořet. Kvůli tomu byla společnost Samsung nucena pozastavit prodej a zakoupené přístroje od zákazníků stáhnout. Novinka s pořadovým číslem sedm se přesto začne znovu prodávat, a to už příští měsíc.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Chytré telefony Galaxy Note 7 se začaly prodávat na přelomu srpna a září. Jihokorejský elektronický gigant byl nicméně už pár dní poté nucen začít celosvětově smartphony z prodeje stahovat.

„V reakci na hlášené případy týkající se Galaxy Note 7 jsme provedli důkladné vyšetřování a zjistili jsme závady na baterii tohoto mobilního zařízení. K 1. září došlo k 35 případům, které byly nahlášeny po celém světě,“ uvedli tehdy zástupci společnosti Samsung v oficiálním prohlášení.

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněné na Twitteru.

Prodej v průběhu října

Přestože byl v zahraničí přístroj v prodeji pouhé dva týdny, stáhla firma od uživatelů již více než 2,5 miliónu nových smartphonů. Skandál ohledně vadných baterií byl tak velký, že nikdo netušil, zda vůbec bude prodej modelu Note 7 ještě někdy obnoven.

Nyní je už nicméně jasno. Zástupci společnosti Samsung ohlásili, že s novým startem prodeje počítají v domovské Jižní Koreji na 1. října. Zároveň podotkli, že původně chtěli začít prodej už o tři dny dříve. Sedmičky se budou nabízet s úplně novými akumulátory.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

V nadcházejících týdnech se počítá se zahájením prodeje také na dalších světových trzích. Někteří tuzemští obchodníci již nyní uvádějí, že Note 7 bude opět dostupný v průběhu října.

Otázkou je, zda zájem lidí o novinku nebude negativně poznamenán předchozími špatnými zkušenostmi s vadnými bateriemi.

Co novinka umí?

Novinka má 5,7palcový displej s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Dotykový panel je přitom zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u modelu Galaxy S7 využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Přístroj má být tím nejvýkonnějším, co bude v několika nadcházejících měsících na pultech obchodů k dostání. To má být zásluha především osmijádrového procesoru Exynos 8 Octa 8890, který pochází přímo z dílen společnosti Samsung. Čtyři jádra budou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Do vínku dále tento stroj dostal 4 GB operační paměti, úložný prostor se pak chlubí kapacitou 64 GB. Verze s jinou velikostí se nabízet nebude. K dispozici  pro ukládání dat budou nicméně i paměťové karty, zabudovaná čtečka nechybí.

Galaxy Note 7 láká také na certifikaci IP68, tedy na zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Phablet díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

V českých obchodech se podle nákupního rádce Zboží.cz nabízí Note 7 za 23 790 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám