Hlavní obsah

Problémy stále přetrvávají. Roaming v síti O2 nefunguje

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už druhým dnem se potýkají zákazníci mobilního operátora O2 s výpadkem sítě na mezinárodní úrovni. Volání ani další mobilní služby v cizině nefungují, částečně se však podařilo zprovoznit alespoň volání z Česka do zahraničí. Pro Novinky.cz to uvedla mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Chyba je podle zástupců operátora na straně dodavatele služeb, práce na odstranění přitom probíhají již od úterního podvečera.

„Z důvodů poruchy, která zasáhla mezinárodní ústředny CETIN v Praze i v Brně mají zákazníci O2 CZ a O2 Slovensko v zahraničí problémy v případě volání v mobilní síti. Tito zákazníci jsou nedostupní i pro volání z Česka a ze Slovenska,“ uvedla mluvčí společnosti CETIN Tereza Gáliková.

Podle ní se ve středu týkají problémy hlavně uživatelů roamingu, čeští uživatelé v zahraničí se tak nemohou často připojit k tamním sítím a telefonovat. Pochopitelně nefungují ani další mobilní služby – například internet.

Tísňová linka funguje

Volání z Česka do zahraničí by však již problém představovat nemělo. „Mezinárodní provoz se v průběhu noci podařilo ve značném rozsahu obnovit,“ doplnila Gáliková. Pochopitelně se však tuzemští zákazníci nedovolají lidem v zahraničí, kteří využívají roaming.

„Na tísňovou linku 112 se dotčení zákazníci v zahraničí dovolají. Společnost CETIN společně s odborníky z O2 pracují na odstranění tohoto problému s nejvyšší prioritou, všem dotčeným zákazníkům v zahraničí se omlouváme,“ uvedla pro Novinky Pecháčková.

Kdy bude roaming opět funkční, není v tuto chvíli jasné. S problémy se zákazníci potýkají už od úterý od 16. hodiny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám