Hlavní obsah

Zákazníci O2 se nemohou dovolat. Nefungují mezinárodní hovory ani roaming

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost O2 se od úterního odpoledne potýká s problémy své sítě na mezinárodní úrovni. Dovolat se nemohou lidé ze zahraničí do tuzemska, ani z Česka do zahraničí. Novinkám to potvrdil Hany Farghali z tiskového oddělení O2.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lidé si začali stěžovat na problémy se sítí už okolo 16. hodiny. Nejprve šlo o zákazníky, kteří odcestovali do zahraničí a nemohli se připojit k síti v rámci roamingu. „Jsem v Rakousku a mobil mi neustále hlásí, že se nemůže připojit k síti,“ řekl Novinkám Petr K.

Následně se ukázalo, že problémy jsou daleko většího charakteru. Kromě roamingu totiž nefunguje ani volání z Česka do ciziny. „Není možné se dovolat do zahraničí. Například do Německa ani do jiných zemí,“ podělil se o své zkušenosti Igor K.

Na opravě se již pracuje

Desítky podobných stížností je možné dohledat i na sociálních sítích, které operátor využívá ke komunikaci se zákazníky. Vedle telefonních hovorů pochopitelně nefunguje například ani mobilní internet.

O2 o problémech již ví a aktivně je řeší. „Někteří naši zákazníci mohou mít nyní problém s přihlášením do zahraničních sítí v rámci roamingu a při mezinárodních hovorech z mobilních telefonů. Na vyřešení situace společně s dodavatelskou společností Cetin intenzivně pracujeme, všem dotčeným zákazníkům se omlouváme,“ potvrdil Novinkám Farghali.

Kdy by mohla být síť opět k dispozici, zatím v tuto chvíli není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám