Hlavní obsah

Potvrzeno: Nový phablet od Samsungu se ukáže 9. srpna v New Yorku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung konečně potvrdila to, o čem se spekulovalo v kuloárech již delší dobu. V srpnu se ukáže nový phablet, který bude přímým nástupcem loňského top modelu Galaxy Note8. První střípky informací o novince již výrobce začal prozrazovat.

Samsung Galaxy Note8Video: archív výrobce

 
Článek

O konání velké tiskové konference v New Yorku informoval výrobce na Twitteru. Nepotvrdil tedy přímo, že půjde o chytrý telefon Galaxy Note9, ale z přiloženého videa je to zřejmé. Na záběrech jde totiž vidět stylus, kterým je vybavena právě modelová řada Note.

Pozvánka na tiskovku společnosti Samsung

Video navíc ukazuje, že novinka se bude nabízet v úplně nové zelenožluté barvě. Přesně v takových odstínech je totiž vyvedeno dotykové pero.

O samotném phabletu se toho zatím bohužel moc neví. Podle dosavadních informací by devítka měla nabídnout v první řadě vyšší výkon, neboť bude vybavena novým čipsetem Exynos 9810.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note8

Vzhled bude ale prakticky totožný, změny budou spíše kosmetické. Například čtečka otisků prstů by se měla přestěhovat pod fotoaparát. U aktuální osmičky totiž byla vedle něj a uživatelé si tak velmi často nechtěně omakávali objektiv, když chtěli telefon odemknout.

Na bližší informace o novince si budeme muset nicméně počkat až do 9. srpna. Právě tehdy se bude velká tisková konference jihokorejského elektronického gigantu konat.

O aktuálně nabízené osmičce se více dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Samsung Galaxy Note8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám