Hlavní obsah

Potvrzeno: Nové Lumie se do Česka dostanou zkraje prosince

Novinky, ort

Chytré telefony řady Lumia, které díky operačnímu systému Windows 10 dokážou nahradit i stolní počítač, se začnou v Česku prodávat od 1. prosince. Ve svém oficiálním internetovém obchodě to potvrdil americký Microsoft. Zároveň zveřejnil i ceny obou chystaných novinek.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Lumia 950 a 950 XLVideo: Microsoft Lumia

 
Článek

Hned zkraje prosince bude možné Lumii 950 zakoupit za 16 499 Kč, větší verze Lumia 950 XL se pak v internetovém obchodu amerického softwarového gigantu bude nabízet za 18 999 Kč.

Ceny jsou tak jen nepatrně vyšší, než za kolik je možné obě novinky zakoupit nyní v rámci předobjednávky v tuzemských obchodech. V nich se podle Zboží.cz nabízí menší devětsetpadesátka od 16 244 Kč, někteří prodejci si však přístroj se stejnými parametry i kapacitou úložného prostoru cení až na 17 999 Kč.

Poměrně velký cenový rozptyl je patrný také u modelu Lumia 950 XL. U něj se ceny pohybují mezi 18 379 a 19 999 Kč.

Jako se stolním počítačem

Patrně největším lákadlem obou novinek je mobilní verze operačního systému Windows 10, která je vybavena funkcí Continuum. Díky ní dokážou oba chytré telefony zastoupit klasický stolní počítač. Jak to funguje v praxi, jsme informovali už v jednom z dřívějších článků. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Lumia 950

V útrobách menší 5,2palcové devětsetpadesátky tepe šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808, který má čtyři jádra taktována na 1,44 GHz a zbylá dvě na 1,82 GHz. Tento čip je doplněn o 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet microSD.

U 5,7palcové verze 950 XL udává pracovní tempo osmijádrový procesor, polovina jader u něj nabízí frekvenci 2 GHz a další polovina 1,5 GHz. Větší Lumia navíc disponuje výkonnější grafikou, model Adreno 418 byl nahrazen verzí Adreno 430. Operační paměť i úložný prostor jsou stejné jako u menší varianty.

Více se o parametrech a funkcích obou přístrojů dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Lumia 950

Foto: archív výrobce

Lumia 950 XL

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám