Hlavní obsah

Potřetí a nejlépe. Samsung vylepšil svoji skládačku s ohebným displejem

Novinky, bri

V pořadí již třetí skládací smartphone s ohebným displejem představila společnost Samsung na velké středeční tiskovce. Novinka zvaná Galaxy Z Fold2 překonává své předchůdce prakticky ve všech ohledech. Některé detaily ale zástupci jihokorejského elektronického gigantu zatím neprozradili.

Foto: archív výrobce

Galaxy Z Fold2

Článek

Galaxy Fold měl ambice nahradit i počítačový tablet. První ohebný mobil od Samsungu, který je stále ještě v prodeji, má totiž dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože na větším displeji mohou současně používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Galaxy Z Flip takové ambice nemá. Ohebnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9. Mezi přednosti tohoto modelu patří v porovnání s Foldem především kompaktní rozměry a velmi tenké rámečky okolo obrazovky.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Čerstvě představená novinka Galaxy Z Fold2 má být nástupcem první generace Foldu, ale zároveň si bere některé přednosti z edice Galaxy Z Flip. „Po předchozích dvou skládacích přístrojích jsme pozorně naslouchali zpětné vazbě zákazníků a zařídili se podle ní, takže Galaxy Z Fold2 nabízí celou řadu důležitých inovací. Spojuje v sobě praktické provedení a flexibilitu chytrého telefonu s výkonem a velikostí tabletu,“ prohlásili zástupci Samsungu při oficiální prezentaci.

„Základem jsou dva displeje Infinity-O Displays v podstatě bez rámečků, tudíž zabírající prakticky celou plochu přístroje. Displej Cover Screen má úhlopříčku 6,2 palce neboli 15,8 cm, velký hlavní displej má 7,6 palce (19,3 cm).  Oba jsou tak větší než u Galaxy Fold,“ konstatovali zástupci jihokorejského elektronického gigantu.

Skládačka od Samsungu se dočkala nové verze, nabídne vyšší výkon a 5G

Mobil

Srdcem telefonu bude aktuálně nejvýkonnější mobilní procesor Snapdragon 865+, který má osm jader a dovede pracovat při frekvenci až 3,1 GHz. Přístroj se dále chlubí 12 GB operační paměti a 512GB úložištěm. Fotoaparátů je k dispozici pět, každá obrazovka má jeden vlastní, další tři jsou pak vzadu – hlavní, širokoúhlý a teleobjektiv.

„Galaxy Z Fold2 bude k dispozici ve dvou barevných variantách – černé Mystic Black a bronzové Mystic Bronze. A pokud vás zajímá především elegantní design, oceníte variantu vzniklou ve spolupráci s renomovaným newyorským ateliérem Thoma Browneho – limitovanou sérii Galaxy Z Fold2 Thom Browne Edition,“ uzavřeli zástupci podniku.

Neprozradili však zatím, kdy a za jakou cenu se novinka bude nabízet. Bližší detaily se Samsung chystá oznámit až v září, na kdy je naplánovaná další tiskovka. Lze nicméně předpokládat, že Galaxy Z Fold2 se na pultech obchodů objeví ještě před Vánocemi a že cena se bude s ohledem na nabízenou výbavu pohybovat nad hranicí 50 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Galaxy Z Fold2

Foto: archív výrobce

Galaxy Z Fold2

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám