Hlavní obsah

Osekaný na základ. Huawei P30 se dočkal odlehčené verze

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchol nabídky chytrých telefonů tvoří v současnosti dva modely – Huawei P30 a P30 Pro. K těm nyní přibyl také odlehčený model P30 Lite. Výrobce se u něj vyvaroval všemožných lákadel, která však celá řada lidí v praxi vůbec nevyužije. Místo toho nabízí telefon, kterému pro každodenní použití nic nechybí. Střídmost se příznivě projevila také na cenovce.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Lite

Článek

Designově vychází model P30 Lite z obou vlajkových lodí. K dispozici bude ve třech barevných provedeních: Midnight Black, Pearl White a Peacock Blue.

S ohledem na příznivější cenovku – 8999 Kč – působí novinka až překvapivě prémiovým dojmem – většina lidí patrně na první pohled nepozná rozdíl mezi verzí Lite a Pro, přestože rozdíl v ceně je téměř trojnásobný.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Lite

Telefon využívá 6,15palcový displej s rozlišením Full HD+, tedy 2312 x 1080 obrazových bodů. Dotyková plocha zakrývá prakticky celou čelní stranu, pouze v horní části je malý výřez pro přední fotoaparát. Čtečka otisků prstů se pak nachází vzadu.

V útrobách smartphonu tepe osmijádrový čip Kirin 710, který bude taktován na 2,2 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti a úložiště s kapacitou 128 GB. Vše pracuje pod operačním systémem Android s grafickou nadstavbou EMUI 9.0.1.

Tři hlavní fotoaparáty

Přístroj je vybaven třemi zadními fotoaparáty s podporou širokoúhlého fotografování a umělé inteligence (AI). Trojité kameře dominuje hlavní fotoaparát s rozlišením 48 Mpx doplněný o 8 Mpx širokoúhlý fotoaparát a 2 Mpx snímač hloubky.

Kvalita fotoaparátu by měla být tedy v dané cenové kategorii nadprůměrná, i když na reálné testy si budeme muset ještě několik týdnů počkat – prodej odstartuje v polovině května. Dvě vybavenější třicítky jsou již v prodeji.

Model P30 je k dostání za cenu 15 999 Kč, P30 Pro ve verzi 6+128 GB za 22 499 Kč. Verze P30 Pro 8+256 GB je pak za cenu 24 999 Kč.

Více informací o modelech P30 a P30 Pro naleznete v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Huawei P30

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám