Hlavní obsah

Nejlepší fotomobil od Huawei se bude nabízet také v osekané verzi

Novinky, mif

Premiéru si tento týden odbyl chytrý telefon Huawei 30 Pro, který se pyšní titulem nejlepší fotomobil na trhu. Ve stínu velkého bratra se ukázala také odlehčená verze, která bude lákat na kompaktnější rozměry a pochopitelně také nižší cenovku.

Foto: archív výrobce

Huawei P30

Článek

Druhá novinka od společnosti Huawei se jmenuje P30, nemá tedy označení Pro v názvu. Na první pohled jsou u ní kompaktnější rozměry, obrazovka se totiž zmenšila z 6,47 na 6,1 palce. Kvůli tomu se uživatelé musí spokojit také s menší baterií. Místo akumulátorku s kapacitou 4200 mAh je k dispozici pouze 3650 mAh.

Výkon je víceméně totožný. Pracovní tempo opět udává procesor Kirin 980, do vínku dostal telefon 6 GB operační paměti a 128GB úložiště. Na rozdíl od verze Pro se tak nebude menší bratříček nabízet s 8GB pamětí a 256GB úložištěm.

Foto: archív výrobce

Huawei P30

Smířit se případní zájemci budou muset také s nižší odolností proti vodě. Zatímco verzi Pro je možné používat klidně i pod vodou, Huawei P30 odolá pouze stříkající vodě, není možné se s ním potápět.

Příjemným vylepšením je použití sluchátkového konektoru jack 3,5 mm. O ten totiž větší bratříček přišel, připojit sluchátka u verze Pro je tak možné buď pomocí redukce, nebo bezdrátově.

Změnou u odlehčené verze prošly také fotoaparáty. K dispozici není ToF senzor, který měří hloubku ostrosti, ani periskopové uložení jednoho z objektivů pro mnohonásobný zoom.

Fotoaparát uspokojí i náročné uživatele

I přesto by nicméně hlavní fotoaparát z dílny společnosti Leica měl uspokojit také velmi náročné uživatele. Hlavní fotoaparát se skládá ze tří objektivů a nabízí 40Mpx snímač se světelností f1.8, 16Mpx senzor se světelností f2.2 pro širokoúhlé momentky a 8Mpx senzor s 3násobným optickým přiblížením a světelností f2.4.

Všechny přednosti modelu P30 Pro, který získal od serveru DxOMark ocenění jako nejlepší fotomobil na trhu, naleznete v našem dřívějším článku.

Oba telefony od společnosti Huawei jsou již také v prodeji. Není překvapením, že základní třicítka vyjde levněji – k dostání je za cenu 15 999 Kč, P30 Pro ve verzi 6+128 GB za 22 499 Kč. Verze P30 Pro 8+256 GB je pak za cenu 24 999 Kč.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám