Hlavní obsah

Samsung odhalil nové krále mobilního světa. A navíc véčko s ohybným displejem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisko
Aktualizováno

V úterý večer středoevropského času se konala v americkém San Francisku velká tisková konference společnosti Samsung, na které hrály prim noví vyzyvatelé špičkových iPhonů. Jihokorejský elektronický gigant ukázal véčko s ohebným displejem Galaxy Z Flip a nové vlajkové lodi Galaxy S20, které mají představovat to nejlepší s operačním systémem Android na trhu. K vidění byla také bezdrátová sluchátka Galaxy Buds+. Novinky.cz sledovaly celou akci v on-line reportáži.

Záznam: Premiéra Samsung Galaxy S20, Galaxy Z Flip a Galaxy BudsVideo: Samsung, .

 
Článek

21:07 – Tisková konference byla ukončena.

21:06 – V rámci představení nových sluchátek se Samsung pochlubil také partnerstvím se streamovací službou Spotify. Aplikaci v telefonu je tak možné ovládat přímo ze sluchátek – stačí jedinkrát stisknout příslušené tlačítko a přehrávání se rozběhne.

21:04 – Aplikace Galaxy Buds+ je navíc nyní kompatibilní i se systémem iOS, takže sluchátka nebudou určena pouze pro zařízení s operačním systémem Android, ale také pro iPhony od Applu.

21:01 – Výrobce slibuje u sluchátek výdrž až 11 hodin a k tomu dalších 11 hodin v pouzdře, které funguje jako záložní zdroj energie. Prostřednictvím pouzdra se sluchátka zároveň nabíjejí.

Foto: archív výrobce

Nová sluchátka Galaxy Buds+ společně s telefonem Galaxy S20

20:59 – Sluchátka Buds+ jsou vybavena dvoupásmovými dynamickými reproduktory a třemi mikrofony pro kvalitní přenos hlasu při telefonování.

20:57 – Nová sluchátka Galaxy Buds+ vznikla ve spolupráci s renomovanou společností AKG, která již patří do rodiny jihokorejského elektronického gigantu.

Nové bezdrátové špunty

20:55 – Premiéru si na slavnostní akci v americkém San Francisku odbyly také sluchátka Galaxy Buds+. Jde o bezdrátové špunty, u kterých je bezdrátově řešeno i spojení pravého sluchátka s levým.

20:54 – „S rychlým procesorem, 12 GB paměti RAM , zvukem vyladěným společností AKG a herním akcelerátorem, který na pozadí optimalizuje výkon, je Galaxy S20 skvělým herním zařízením,“ prohlásil TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics.

20:53 – Samsung uzavřel partnerství se společností Microsoft. Na jaře se díky tomu v internetovém obchodě s aplikacemi Galaxy Store objeví populární hra Forza Street, vůbec poprvé v mobilním provedení.

20:50 – Na řadě je hraní, Samsung totiž věří, že všechny novinky poslouží také jako „kapesní konzole“. Řada Galaxy S20 nabízí displej s technologií 120 Hz, díky čemuž umožňuje velmi plynulé překreslení pohybu. Rozdíl by měl jít znát především v rychlých on-line akcích, jako je Fortnite či PUBG Mobile.

Foto: archív výrobce

Všechny tři novinky vedle sebe – zleva Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra.

20:47 – Trojlístek novinek je plně připraven na éru 5G. „Vstupujeme do nové dekády, v níž technologie 5G od základu změní způsob, jakým komunikujeme a jakým zažíváme svět kolem nás,“ prohlásil TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics a doplnil „Podporu 5G nabízejí všechny tři verze řady Galaxy S20, tím pádem jde skutečně o přístroje nové generace, které lidem změní život. A díky úžasnému fotoaparátu s umělou inteligencí můžete život kolem sebe dokumentovat v jeho pravé podobě a bez problémů se spojit s těmi, které máte nejraději.“

20:45 – Fotoaparáty samozřejmě poslouží také k natáčení videí, a to až v rozlišení 8K. To je mimochodem větší rozlišení, než aktuálně nabízí většina dostupných televizorů – ty totiž zvládají zobrazit pouze Full HD nebo 4K rozlišení. Standard 8K je výsadou těch nejlepších a pochopitelně také nejdražších TV v nabídkách jednotlivých prodejců.

20:40 – Velkého vylepšení se měl dočkat především teleobjektiv, Samsung novou technologii nazývá Space Zoom. Jde o kombinaci technologií Hybrid Optic Zoom a Super Resolution Zoom, což je digitální zoom s umělou inteligencí. Tím pádem si lze přiblížit i hodně vzdálené objekty. Galaxy S20 a 20+ díky ní nabízejí 30násobné přiblížení, S20 Ultra 5G jde opět ještě o něco dále a nabízí přiblížení až se 100násobnou hodnotu.

20:35 – Vedle hlavního senzoru mají všechny tři telefony na zadní straně také teleobjektiv, širokoúhlý objektiv a ultraširokoúhlý objektiv. Mezi jednotlivými fotoaparáty je možné dle libosti přepínat.

20:32 – Samsung si podle všeho dal u novinek velmi záležet na kvalitě fotoaparátů. Modely Galaxy S20 a S20+ mají hlavní senzor s rozlišením 64 megapixelů, Galaxy S20 Ultra má 108 megapixelů. Velký snímač dokáže podle výrobce zachytit více světla, což znamená kvalitní snímky i v horších světelných podmínkách. Galaxy S20 Ultra 5G jde ještě o krok dál a umožňuje dynamicky přepínat mezi vysokým rozlišením 108 MPx a 12 MPix, kdy obraz vzniká spojením devíti pixelů do jednoho již na úrovni senzoru.

Smartphony řady Samsung Galaxy S20Video: Samsung

20:30 – Model Galaxy S20 nabídne 6,2palcový displej. Větší bratříček Galaxy S20+ se pak pochlubí 6,7palcovou obrazovkou, to nejlepší v nabídce bude představovat Galaxy S20 Ultra, který bude disponovat 6,9palcovou úhlopříčkou. Rozlišení je ve všech provedeních Quad HD+.

20:27 – Úniky byly letos správné, nové vlajkové lodi jihokorejského elektronického gigantu přijdou ve třech velikostech, konkrétně půjde o modely Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra.

Nové vlajkové lodi

20:25 – Další novinkou večera jsou vlajkové lodi Galaxy S20. 

20:20 – Novinka využívá konstrukci skrytého kloubu. Základem je technologie s dvěma vačkami, vyrobenými tak, aby byl telefon v otevřeném i zavřeném stavu stabilní a skládací konstrukce nebyla na pohled vůbec znát. Galaxy Z Flip lze přitom otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Celý mechanismus navíc využívá technologii založenou na nylonových vláknech, která odpuzují nečistoty a prach.

Galaxy Z FlipVideo: Samsung

20:14 – Galaxy Z Flip využívá jinou konstrukci než první skládačka od Samsungu. Proti Foldu má totiž novinka skleněný displej, který je možné ohýbat – něco takového nenabízí žádný jiný výrobce. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

20:12 – Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu bude mít Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které bude na míru šité ohebnému displeji.

20:10 – Galaxy Z Flip nabízí displej s úhlopříčkou 6,7 palce, který se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně. Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce.

20:07 – Výrobce se netají tím, že má od druhé generace velké očekávání. „Nadšené přijetí modelu Galaxy Fold nám v Samsungu vlilo novou krev do žil. Galaxy Z Flip je další důležitý krok – postupně budujeme novou třídu skládacích smartphonů a přinášíme zákazníkům nové tvary, nové displeje a především úplně nové mobilní zážitky,“ prohlásil TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „Díky jedinečnému skládacímu provedení mění Galaxy Z Flip definici mobilních zařízení a toho, co uživatelům dokážou nabídnout.“

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung odhalil svou druhou skládačku

20:02 – Žádné napínání, ještě než vystoupil na pódiu jakýkoliv řečník, Samsung ukázal nový smartphone Galaxy Z Flip.  

20:00 – Odhalení nových smartphonů oficiálně začalo.

19:45 – Samsung odstartoval živý přenos přesně 15 minut před oficiálním startem akce.

19:35 – Již více než dvě desítky minut před oficiálním startem akce se sál začal zaplňovat novináři z různých koutů světa, kterým Samsung ukáže novinky jako první.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

K vidění na pondělní akci bude hned několik novinek.

Co bude k vidění?

Podle neoficiálních informací, které zveřejnily například servery XDA-developers či MySmartPrice ještě před oficiální tiskovkou, chystá Samsung hned tři vlajkové lodě. Ty se od sebe budou lišit nejen nabízenou výbavou, ale především velikostí obrazovky.

Konkrétně nejmenší z novinek bude údajně Galaxy S20 s 6,2“ displejem, model Galaxy S20+ pak nabídne úhlopříčku 6,7“ a konečně nejlepší provedení Galaxy S20 Ultra 6,9“ dotykovou plochu. Ve všech případech má jít o 120Hz panely, které se díky své rychlosti hodí i pro hry.

Údajná podoba nových vlajkových lodí od Samsungu

K vidění by měla být také druhá generace skládacího smartphonu Galaxy Fold. Úniky nicméně naznačují, že dvojka se změní k nepoznání. Bude výrazně kompaktnější a nemůžeme se ubránit pocitu, že se až nápadně podobá novému Razeru. Ten je totiž vůbec prvním sériově vyráběným smartphonem s flexibilním displejem, který je možné jedním pohybem složit do kapsy u kalhot.

Takto by měl vypadat Galaxy Fold 2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám