Hlavní obsah

O2 vrátilo na trh populární předplacenky. 100 GB dat vyjde na 300 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech se do Česka vrací nabídka předplacených SIM karet, v rámci které mohou lidé získat za 300 Kč měsíčně 100 GB dat. Stejně jako před dvěma roky ale platí, že se na všechny zájemce nemusí dostat, neboť operátor akci omezil nejen časově, ale také množstvím nabízených SIM karet – jde o limitovanou edici.

Foto: Eva Plevier, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Před dvěma lety byla nabídka bezkonkurenční. Lidé totiž v té době měli možnost koupit například u O2 tarif s neomezeným voláním i SMS zprávami a 1 GB mobilních dat za 499 Kč měsíčně.

Doba sice pokročila, ale za 549 Kč lidé u O2 získají pouze 3 GB dat. S vyšším měsíčním paušálem sice množství dat výrazně roste, zcela neomezená data se dají u tohoto operátora pořídit už od 899 Kč, ale kdo potřebuje co nejvíce dat za nejnižší cenu, atraktivnější nabídku patrně nesežene.

Překupníci si ze SIM karet udělali zlatý důl. 100 GB dat nabízejí i za 10 000 Kč

Mobil

Před dvěma roky byl o 100GB balíček takový zájem, že se vyprodané SIM karty objevovali u překupníků na internetových bazarech, kteří za ně požadovali často i několikatisícové sumy.

Kupovat předplacené SIM karty od překupníků není nyní potřeba, od pondělí je nabízí totiž opět O2 výhradně on-line na webu datamanie.cz. Akce platí nicméně pouze do 22. srpna či do vyprodání zásob, skončit tedy může klidně i dříve. Za SIM kartu lidé zaplatí 300 Kč, což přesně odpovídá ceně balíčku za první měsíc.

100GB balíček dat nebude případným zájemcům fungovat pouze během letních prázdnin, ale i později – dokud si ho nezruší. Počítat musí pouze s tím, že se jim z kreditu bude každý měsíc ukrajovat 300 Kč.

„Zákazníci ji mohou využívat nejen ve svých mobilech, ale vložit ji mohou i do jiných zařízení, například notebooků. Díky tomu už nemusí být otroky veřejných a ne vždy dobře zabezpečených wi-fi sítí třeba v kempech nebo hotelech,” prohlásila Silvia Cieslarová, ředitelka mobilního segmentu v O2.

Stačí dobít kredit

I nová limitovaná SIM karta přináší opět bez jakýchkoliv závazků 100 GB každý měsíc. „Aby se balíček každý měsíc obnovil, je potřeba mít kartu nabitou alespoň na 300 korun. Pokud se o to zákazník nechce každý měsíc starat, stačí si v aplikaci Moje O2 nastavit funkci automatického dobíjení z platební karty, která se o doplňování kreditu postará sama. Díky tomu se 100 GB dat bude obnovovat v pravidelných intervalech bez hlídání termínů a neustálého kontrolování výše zůstatku,“ konstatovala mluvčí O2 Veronika Zachariášová.

Se SIM kartou je samozřejmě možné také telefonovat a posílat SMS zprávy. Bez omezení nicméně funguje jen v České republice. Na jednu objednávku je možné získat maximálně tři SIM karty, všechny se přitom musí aktivovat nejpozději do 31. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Drahé tarify? Politici si myjí ruce

Mobilní data u tuzemských operátorů jsou nadále neúměrně drahá, ukazuje porovnání s ostatními evropskými zeměmi. Podle politiků ale už není jiné cesty, než aby...

Výběr článků

Načítám