Hlavní obsah

O2 v říjnu předstihla v rychlosti mobilního internetu Vodafone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší mobilní připojení k internetu měl v říjnu operátor O2. Předstihl Vodafone, který vedl v předchozích šesti měsících. Průměrná rychlost LTE v síti O2 se proti září zvýšila o čtyři procenta na 33 Mbit/s, u Vodafonu o procento klesla na 32 Mbit/s. U T-Mobilu internet zpomalil o tři procenta na 28,1 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

T-Mobile měl v říjnu nejvyšší průměrnou rychlost v síti 3G, kde se i přes čtyřprocentní pokles rychlost pohybovala na 7,8 Mbit/s. Těsně za T-Mobilem následuje Vodafone a s odstupem půl Mbit/s pak O2.

Zrychlení zaznamenaly všechny pevné sítě. Nejrychlejší kabelový internet přidal meziměsíčně 31 procent 35,5 Mbit/s, rychlost optických přípojek se zvýšila o čtyři procenta na 28,7 Mbit/s. Naměřená rychlost internetu přes pevné telefonní linky DSL proti září vzrostla o osm procent na 11,1 Mbit/s.

Wi-fi internet průměrně zrychlil o dvě procenta na 11,7 Mbit/s. Rychlosti u jednotlivých poskytovatelů se pohybovaly od šesti do 18 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám