Hlavní obsah

Nová vlajková loď Samsungu se ukáže 20. února

Novinky, rim

Premiéra nejlepšího telefonu od Samsungu je na spadnutí. Jihokorejský elektronický gigant rozeslal novinářům pozvánky, ve kterých láká na představení nové modelové řady Galaxy S10. Překvapivě se tak stane ještě před startem největšího mobilního veletrhu MWC ve španělské Barceloně.

Samsung Galaxy S9 a S9+Video: archív výrobce

 
Článek

Největší mobilní veletrh se bude konat od 25. do 28. února. Sluší se nicméně uvést, že první tiskovky těch největších výrobců odstartují již s denním předstihem.

Najdou se ale i takové společnosti, které se letos rozhodly svá esa z rukávu vytáhnout ještě před startem veletrhu. Například Motorola naplánovala svou akci na 7. února. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Samsung

Také Samsung ukáže své nové vlajkové lodi s předstihem, akci naplánoval podnik na středu 20. února, vypukne symbolicky ve 20 hodin. To je poměrně překvapivé, neboť doposud jihokorejský elektronický gigant vždy ukazoval své prémiové smartphony právě v rámci veletrhu MWC.

Vedení Samsungu se letos rozhodlo pro změnu termínu pravděpodobně proto, že se snaží dát dostatečně najevo důležitost celé akce. Letos se totiž představí jubilejní, desátá generace vrcholné řady Galaxy S, v jejímž rámci podnik vždy nabízí to nejlepší, co je aktuálně na trhu k mání.

Devítky citelně zlevnily

Jinak tomu koneckonců nebylo ani u loňských devítek. V rámci deváté generace podnik nabídl dva smartphony – modely Galaxy S9 a Galaxy S9+. Menší devítka má 5,8palcový displej a větší verze plus 6,2palcový panel. Stejné displeje měly i loňské modely, což platí také o rozlišení – to nabízí v obou případech hodnotu 2960 x 1440 obrazových bodů. Displej je u obou novinek zakřivený, plynule se přelévá z přední strany na pravou a levou bočnici.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Galaxy S9

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Jedno z největších vylepšení – ve srovnání s předchůdci – se týká fotoaparátů. Hlavní 12MPx senzor je totiž vůbec poprvé vybaven tzv. variabilní clonou, která je schopná pracovat velmi podobně jako lidské oko. Podle množství okolního světla automaticky přizpůsobí své nastavení a světelnost.

V jasném prostředí použije hodnotu f/2,4, ve zhoršených podmínkách pak využije maximální světelnost objektivu f/1,5. Takovou hodnotu světelnosti drtivá většina konkurentů nenabízí. Oba přístroje dokážou pomocí hlavních fotoaparátů na zadní straně natočit video rychlostí 960 snímků za sekundu v rozlišení 720p, tedy se čtyřikrát vyšší frekvencí záběrů než u běžného zpomaleného videa ve 240 fps.

Devítky mimochodem stojí za pozornost stále. Díky chystanému příchodu nových modelů s pořadovým číslem deset totiž v obchodech citelně zlevnily. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+ se chlubí duálním fotoaparátem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám