Hlavní obsah

Nejvýkonnější smartphone na světě vyrobil Asus. Cílí na hráče

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus ve středu představila novou řadu chytrých telefonů ROG Phone 3, které se díky novému čipsetu chlubí titulem nejvýkonnější na světě. Výrobce se přitom netají tím, že s novinkami cílí především na hráče – právě herním radovánkám se totiž přizpůsobují také další parametry nových přístrojů.

Představení herního smartphonu Asus ROG Phone 3Video: archív výrobce

 
Článek

Novinky s pořadovým číslem tři v názvu se budou prodávat ve třech různých provedeních. Tak vysokého výkonu dosahují především proto, že jsou vybaveny jako první na trhu vylepšeným čipsetem Snapdragon 865+ od Qualcommu. Nic výkonnějšího v současnosti pro chytré telefony s Androidem neexistuje.

Nový čipset nabídne osm jader, která jsou rozdělena do tří skupin. Jedno, nejvýkonnější jádro pracuje na frekvenci 3,1 GHz, další tři na taktu 2,42 GHz a konečně čtyři úsporná na frekvenci 1,8 GHz. O grafickou stránku se stará čip Adreno 650+.

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Je však nutné zdůraznit, že Snapdragon 865+ tepe pouze ve dvou vrcholných provedeních, které se nabízejí v konfiguraci 12 GB RAM / 512 GB ROM, respektive 16 GB RAM / 512 GB ROM. Základní verze s přídomkem Strix Edition staví na procesoru Snapdragon 865 bez znaménka plus v názvu. Bude tedy nepatrně pomalejší. A to i kvůli tomu, že je vybavena 8 GB operační paměti a 256GB úložištěm.

V ostatních parametrech jsou však již všechny telefony trojkové generace shodné. Aby byly schopny podávat stabilní herní výkony, jsou vybaveny vylepšením chladicím systémem GameCool 3, který nabízí přepracovanou 3D parní komoru, velký grafitový film za obrazovkou pro maximalizování přenosu tepla a zvětšený chladič. V případě potřeby je na telefon možné také nasadit externí chladič AeroActive Cooler 3.

Srdce nových vládců mobilního světa je přichystané

Mobil

Speciálně pro hráče je určena také technologie ROG HyperFusion, která dovede inteligentně přepínat mezi WiFi a 5G připojením podle toho, jaká síť nabízí zrovna lepší signál. Vzhledem k tomu, že v Česku prakticky není 5G signál dostupný a že většina zákazníků nemá neomezená mobilní data, ale tuto vychytávku tuzemští zákazníci příliš nevyužijí.

ROG Phone 3 nabízí 6,59“ AMOLED displej s rozlišením 2340 x 1080 pixelů. Vyzdvihnout si u něj zaslouží především vysoká obnovovací frekvence 144 Hz a odezva 1 ms, díky čemuž by hraní mělo být plynulejší než na většině konkurenčních telefonů. Každý telefon má navíc pečlivě kalibrovanou obrazovku, aby byla zajištěna přesnost barev Delta-E menší než jedna. Takovou přesnost zatím žádný jiný konkurent nenabízí. Čtečku otisků prstů integroval výrobce přímo do obrazovky.

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Akumulátor telefonu nabízí kapacitu 6000 mAh, což by bohatě mělo stačit pro několik hodin intenzivního hraní, případně pro dvoudenní výdrž při běžném použití. Vzadu jsou tři fotoaparáty s rozlišením 64 Mpx, 13 Mpx  a 5 Mpx, vepředu se pak nachází 24megapixelový senzor. Potěší i přítomnost stereo reproduktorů s vestavěným zesilovačem.

Všechny tři novinky se v Česku začaly hned po oficiální premiéře nabízet v rámci předobjednávky, fyzicky skladem by obchodníci měli mít telefony zkraje srpna. Nejvýkonnější provedení stojí 31 990 Kč, základní verze Strix Edition pak 22 990 Kč. Za prostřední variantu případní zájemci zaplatí 28 990 Kč.

Efekt na prvním místě, notebook od Asusu dostal tisícovku miniLED diod

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám