Hlavní obsah

Nejnovější mobily dostanou unikátní miniaturní 3D videokameru

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sharp letos v dubnu rozpoutala revoluci - představila první 3D displej, který je určen výhradně pro mobilní telefony. Jak je nyní již zřejmé, všechna esa z rukávu ale ani zdaleka nevytáhla. Podařilo se jí totiž vyrobit miniaturní videokameru, která dokáže natáčet obraz ve trojrozměrném režimu. I tu chce firma začít montovat do nových mobilů.

Článek

Sharp plánuje začít s masovou výrobou miniaturních 3D kamer ještě letos. Podle jeho očekávání bude mezi předními výrobci mobilů o novinku veliký zájem. Díky tomu by se již příští rok měly začít prodávat první mobily, které budou schopny trojrozměrný obraz zachytávat.

Foto: Novinky

Nová 3D kamera od společnosti Sharp

Kamera společnosti Sharp nabízí vysoké rozlišení 720p, tedy 1280 x 720 obrazových bodů. Kromě natáčení videa bude schopná pořizovat také 3D fotografie.

Cena nové kamery je jen nepatrně vyšší, než jaké jsou náklady na výrobu současných fotoaparátů, které se montují do mobilních telefonů. Podle analytiků by tak bonus ve formě trojrozměrného obrazu neměl nijak výrazně navýšit prodejní cenu telefonu.

Mobily s 3D displejem ještě letos

Společnost Sharp vidí ve 3D technologiích pro mobilní telefony velký potenciál. První mobilní telefony vybavené 3D displejem se podle ní objeví v prodeji již letos v září. Použit by měl být přitom unikátní panel, který firma představila v dubnu.

Foto: KIM KYUNG-HOON, Reuters

Žena si zkouší prohlížet obraz každým okem zvlášť při slavnostním ceremoniálu.

Nový dotykový displej je unikátní v tom, že nepotřebuje pro zobrazení trojrozměrného obrazu žádné speciální brýle - na rozdíl od panelů, které se montují do nejnovějších 3D televizorů.

Technologie prý funguje tak, že displej o úhlopříčce 7,4 centimetru zobrazuje pro každé oko jiný obraz, díky čemuž vzniká trojrozměrný vjem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám