Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Huawei zlevnil o tisíce korun

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová vlajková loď společnosti Huawei si odbyla premiéru teprve na konci března, za pouhé dva měsíce přesto model P30 Pro zlevnil o tisíce korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Článek

Na přelomu dubna a března, kdy šel Huawei P30 Pro do prodeje, případní zájemci za základní provedení s kapacitou 128 GB zaplatili 22 499 Kč. Nyní však podle Zboží.cz ceny startují na 19 066 Kč, tedy téměř o 3500 Kč levněji.

Zlevnila také varianta s 256GB pamětí. Tu si původně obchodníci cenili na 24 999 Kč, aktuálně se však nabízí již od 21 910 Kč. Cena tedy spadla u tohoto provedení o více než 3000 Kč.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Kauza Huawei vs. USA

Obchodníci se tohoto špičkového mobilu snaží zbavit patrně kvůli probíhající kauze Huawei vs. USA. Americké ministerstvo obchodu totiž tento měsíc zařadilo čínského výrobce na černou listinu, kvůli čemuž americké podniky nesmějí bez zvláštního povolení s Huawei spolupracovat.

Řada podniků tak již dala od Huawei ruce pryč, mezi nimi je i Google. Kvůli tomu je budoucnost čínského výrobce nejistá, neboť další generace chystaných telefonů by mohly využívat už jen osekanou verzi Androidu bez obchodu s aplikacemi Google Play a také bez podpory ze strany Googlu – tedy bez softwarových aktualizací.

Nejlepší fotomobil na trhu

V případě modelu Huawei P30 Pro budou nicméně aktualizace vycházet i nadále. Největším lákadlem je u tohoto přístroje nový systém Quad Camera, který se skládá ze čtyř objektivů. Na něm se společností Huawei spolupracovala známá fotografická firma Leica.

Hlavní fotoaparát, postavený na snímači SuperSpectrum, nabízí rozlišení 40 Mpx, je doplněn o ultra širokoúhlý objektiv s rozlišením 20 Mpx, teleobjektiv s rozlišením 8 Mpx a objektiv Huawei Time-of-Flight (TOF) pro měření hloubky ostrosti. Ten je mimochodem také na čelní straně a spolupracuje s 32MPx selfie kamerou.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Velmi zajímavý je především hlavní snímač s nejvyšším rozlišením, který nabízí velikost 1/1,7“. Ten totiž zachycuje světlo novým způsobem. Senzor RYYB SuperSpectrum se liší od tradičního filtru RGBG Bayer tím, že nahrazuje zelené pixely žlutými. Tím dosahuje vysoké hodnoty ISO 409 600. Fotoaparát si tak dovede poradit i s velmi špatnými světelnými podmínkami.

Nová třicítka přináší vůbec poprvé objektiv Huawei SuperZoom, který nabízí pětinásobný optický zoom, 10násobný hybridní zoom bez ztráty kvality a 50násobný digitální zoom. To jsou hodnoty, které nenabízí ani celá řada tradičních kompaktů. Podle serveru DxOMark jde o nejlepší fotomobil na trhu.

Vlajková loď Huawei P30 Pro nezaostává ani v dalších ohledech, nabízí líbivý design a špičkový výkon. Více se o tomto smartphonu dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Huawei P30 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Není všechno zlato, co se třpytí

Nejnižší cena se automaticky nerovná nejlepší nabídka. V řadě případů totiž přístroje nemusejí být pro český trh určeny, což může přinést celou řadu problémů.

Obchodníci například nabízejí přístroje, které neobsahují češtinu. Za její dodatečnou instalaci si pak nechají pěkně připlatit. Některé modely zase nejsou určeny do provozu v tuzemských sítích, a tak se může stát, že si s telefonem sice zavoláte, ale rychlý internet nespustíte.

Před nákupem podobných telefonů je tedy vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“. Pomoci při výběru může také nákupní rádce Zboží.cz od společnosti Seznam. Návštěvníci na něm naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám