Hlavní obsah

Mobilní internet výrazně zrychlil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní připojení k internetu v dubnu meziročně zdvojnásobilo rychlost na průměrných 1,25 Mbit/s. Nejvíce v meziročním srovnání rostla rychlost připojení T-Mobilu, který si po nasazení technologie HSPA+ polepšil o 187 procent. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Proti březnu se průměrné rychlosti mobilního internetu zvýšily o 11 procent. Nejrychlejší byl T-Mobile s téměř 2,8 Mbit/s, druhá Telefónica vykazovala rychlost 1,9 Mbit/s a třetí Vodafone 1,88 Mbit/s.

Připojení přes telefonní linky prostřednictvím ADSL v posledním měsíci před zavedením rychlejší technologie VDSL zrychlilo meziročně o šest procent na 4,68 Mbit. Nejrychlejší bylo tradičně připojení po optických kabelech, které za rok zrychlilo o 77 procent na 24,3 Mbit/s. Kabelový internet od UPC si polepšil o pětinu na 12,2 Mbit/s.

Průměrná rychlost v bezdrátových Wi-Fi sítích byla 6,25 Mbit/s. Rychlosti u jednotlivých poskytovatelů se výrazně lišily, od 2,5 do 15 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám