Hlavní obsah

Mobil od LG má tři displeje. Dva se ale dají sundat

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se v poslední době snaží zaujmout telefony, které mají velké ohebné displeje a dovedou tedy zastat i funkci tabletu. Společnost LG se však rozhodla vydat jinou cestou. Nabízí nový chytrý telefon, který má tři samostatné displeje, aby uživatel získal větší pracovní plochu. A když to nepotřebuje, může druhou a třetí obrazovku jednoduše sundat, díky tomu je pak mobil citelně kompaktnější.

Foto: archív výrobce

G8X ThinQ

Článek

Místo experimentování s nejrůznějšími skládacími konstrukcemi společnost LG pro svůj nový model G8X ThinQ vyrobila speciální pouzdro, které v sobě integruje v první řadě druhou obrazovku. Když tedy uživatel otevře telefon, má rázem k dispozici dva dotykové panely poskládané vedle sebe.

Budoucnost patří skládacím mobilům s ohebnými displeji

Mobil

Pouzdro obsahuje 6,4palcovou dotykovou obrazovku, která staví na technologii OLED a nabízí rozlišení 2340 x 1080 obrazových bodů. Panel navíc podporuje technologii HDR10. Úplně stejnou dotykovou plochu má mimochodem i samotný telefon.

Výrobce myslel také na to, aby uživatel nemusel telefon neustále otevírat. Na vnější stranu pouzdra proto přidělal další 2,1palcový displej, na kterém se zobrazují nejdůležitější informace. To je právě onen zmiňovaný třetí displej.

Foto: archív výrobce

G8X ThinQ

Spojení pouzdra s telefonem zajišťuje konektor USB-C. Pouzdro má pak jeden další USB-C konektor, aby bylo možné telefon dobíjet i s připojenou druhou obrazovkou.

Srdcem chytrého telefonu LG G8X ThinQ je procesor Qualcomm Snapdragon 855, který stále patří k tomu nejlepšímu, co je na pultech obchodů k mání. Do vínku dostal přístroj dále 6 GB operační paměti a 128GB úložiště, které je navíc možné rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet microSDXC až o 2 TB.

Kdy se novinka LG G8X ThinQ objeví na pultech tuzemských obchodů, není zatím jasné. Otazník visí také nad případnou pořizovací cenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Co umí nejlepší chytré telefony na trhu

Hned několik velkých výrobců mobilů odhalilo v uplynulých týdnech své nové vlajkové lodi. Novinky slibují v první řadě špičkový výkon, díky němuž dovedou...

Výběr článků

Načítám