Hlavní obsah

Mobil, který dokáže nahradit počítač, bude stát méně než 17 000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci začali v rámci předobjednávky nabízet nové chytré telefony Microsoft Lumia 950 a Lumia 950 XL, které dokážou nahradit i klasický stolní počítač. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, startují ceny těsně pod hranicí 17 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Lumia 950 a 950 XLVideo: Microsoft Lumia

 
Článek

Levněji vychází menší model od Microsoftu. V bílém i černém provedení se Lumia 950 nabízí za cenu od 16 679 Kč do 17 999 Kč. Za větší Lumii 950 XL pak zákazníci podle Zboží.cz zaplatí od 18 879 Kč do 19 999 Kč.

Všichni tuzemští prodejci však obě novinky nabízejí pouze v rámci předobjednávky, skladem tedy zatím nejsou. Kdy by se to mělo změnit, zatím zástupci amerického softwarového gigantu neprozradili.

Foto: archív výrobce

Lumia 950

Menší Lumia 950 má 5,2palcový displej s rozlišením 2560x1440 obrazových bodů. Stejné rozlišení má také větší verze 950 XL, úhlopříčka však narostla na 5,7 palce.

V útrobách menší devětsetpadesátky tepe šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808, který má čtyři jádra taktována na 1,44 GHz a zbylá dvě na 1,82 GHz. Tento čip je doplněn o 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet microSD.

U verze 950 XL udává pracovní tempo osmijádrový procesor, polovina jader u něj nabízí frekvenci 2 GHz a další polovina 1,5 GHz. Větší Lumia navíc disponuje výkonnější grafikou, model Adreno 418 byl nahrazen verzí Adreno 430. Operační paměť i úložný prostor jsou stejné jako u menší varianty.

Foto: archív výrobce

Lumia 950 XL

Foto: archív výrobce

Lumia 950

Oba nové smartphony od Microsoftu jsou vybaveny stejnými fotoaparáty. Na přední straně se pyšní 5megapixelovým senzorem a na zadní 20megapixelovým fotoaparátem PureView s optikou Carl Zeiss. Ten je doplněn o optickou stabilizaci obrazu a trojitou LED diodu. Tradičně nechybí ani hardwarové tlačítko nahrazující spoušť.

Největším lákadlem obou novinek je mobilní verze operačního systému Windows 10, která je vybavena funkcí Continuum. Díky ní dokážou oba chytré telefony zastoupit klasický stolní počítač. Jak to funguje v praxi, jsme informovali už v jednom z dřívějších článků. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám