Hlavní obsah

Microsoft prý pracuje na nových mobilech, chce překonat úspěch iPhonu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již nějakou dobu se na internetu proslýchá, že americký softwarový gigant Microsoft pracuje na chytrých mobilních telefonech, které chce prodávat přímo pod svou značkou. Podobně, jako společnost Apple nabízí komunikátor iPhone. Zahraniční server 9to5mac.com prý získal tajné informace z firmy, které dokládají, že Microsfoft dva nové telefony plánuje představit už na začátku příštího roku.

Foto: Archiv, Novinky

Nové komunikátory budou pracovat s operačním systémem Windows.

Článek

Podle informací serveru, které údajně získal od důvěrného zdroje z Microsoftu, plánuje gigant uvést vlastní telefony příští rok největší světové výstavě spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES 2010).

Jeden z chytrých mobilů je prý prozatím označován jako Pure. Druhá novinka s názvem Turtle by měla nabídnout výsuvnou QWERTY klávesnici, podobně jako má Motorola QA1.

Novinky nabídnou dotykový displej i GPS navigaci

Novinky by měly v mnoha ohledech připomínat chytré mobilní telefony, které jsou dnes běžně k dostání. Chybět by u nich neměl velký dotykový displej s technologií multi-touch, vestavěná GPS navigace, či bezdrátové technologie WiFi a Bluetooth.  

Ani jeden z přístrojů by ale neměl Microsoft vyrábět přímo sám. Podle nejrůznějších spekulací by měly přístroje firmě dodávat společnosti Sharp nebo HTC.

Podle odborníků se Microsoft chystá nové telefony prodávat především proto, aby dokázal překonat se svým operačním systémem Windows Mobile věhlas komunikátoru iPhone od Applu. Redmondský softwarový gigant ale odmítnul všechny spekulace komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám