Hlavní obsah

Levná Nokia 5.4 dorazila do Česka. Nabídka je ale omezená

Novinky, bri

V pondělí se v České republice začala po více než dvou měsících čekání prodávat levná Nokia 5.4. Cena byla stanovena na 5399 Kč. Háček je ale v tom, že nabídka je v současnosti omezena pouze na prodejní síť T-Mobilu. Ostatní prodejci přístroj nabídnou až později.

Foto: archív výrobce

Nokia 5.4

Článek

Kromě standardní ceny 5399 Kč, za kterou je možné přístroj zakoupit, T-Mobile nabízí novinku za zvýhodněnou cenu 1999 Kč při koupi společně s tarifem. Za jakou cenu budou přístroj následně prodávat ostatní prodejci a kdy se tak stane, zatím není jasné.

Model Nokia 5.4 si odbyl premiéru krátce před Vánocemi. Zástupci společnosti HMD Global, která stojí za výrobou chytrých telefonů této značky, se tehdy nechali slyšet, že pro „Nokii je velmi důležité přinášet na trh i cenově dostupné telefony a nezaměřovat se pouze na vrcholné modely”.

Co umí nejlevnější chytrý telefon od Nokie

Mobil

„Uplynulý rok byl pro spotřebitele mimořádně obtížný. Jen ve Velké Británii a USA má až 30 procent populace vedlejší příjem. S telefonem Nokia 5.4 jsme chtěli nabídnout výkonný telefon za dostupnou cenu, abychom uspokojili všechny, kteří se v současné době snaží mít své výdaje pod kontrolou. Jsem přesvědčen, že jsme tímto modelem nastavili pomyslnou laťku v tom, co by měl telefon střední třídy nabízet,“ prohlásil již dříve Juho Sarvikas, jeden z šéfů společnosti HMD Global.

Nokia 5.4 staví na procesoru Qualcomm Snapdragon 662 a čistém Androidu, díky čemuž by mělo být pracovní tempo v praxi velmi svižné. Displej nabízí úhlopříčku 6,39“ a rozlišení HD+.

K dispozici je celkem pět fotoaparátů. Vpředu je 16Mpx senzor, vzadu pak další čtyři objektivy. Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 48 MPx, dále je k dispozici 5MPx ultra širokoúhlý fotoaparát a dva 2MPx snímače pro makro snímky a pro měření hloubky ostrosti.

Foto: archív výrobce

Nokia 5.4

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám