Hlavní obsah

Jaké novinky se ukážou? Samsung chystá na příští týden velkou tiskovku

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně za týden – ve středu 5. srpna – se bude konat velká tiskovka společnosti Samsung. Na ní se ukážou patrně nové smartphony řady Galaxy Note, podle neoficiálních informací si premiéru nicméně odbydou i další zajímavé novinky.

Chytré telefony Samsung Galaxy Note10 a Note10+Video: archív výrobce

 
Článek

O konání velké tiskové konference informoval výrobce již na začátku července na Twitteru. Nepotvrdil tedy přímo, že půjde o chytrý telefon řady Galaxy Note, ale z přiloženého videa je to zřejmé. Na záběrech jde totiž vidět stylus, kterým je vybavena právě modelová řada Note.

Video toho ale tentokrát o mnoho více neprozrazuje. Jisté tedy není ani to, zda se kromě zmiňovaných chytrých telefonů řady Note dočkáme nějaké další novinky. V kuloárech se nicméně již nějakou dobu hovoří o tom, že jihokorejský elektronický gigant si toho pro své fanoušky připravil daleko více.

Spekuluje se o tom, že premiéru by si měla odbýt také nová skládačka Galaxy Z Fold 2, která bude lákat na ohebný displej. K vidění by měly být také nové tablety Galaxy Tab S7 a Tab S7+, které podobně jako v případě svých předchůdců budou zdatně konkurovat klasickým notebookům. A chybět by údajně neměly ani bezdrátová sluchátka Galaxy Buds Live a chytré hodinky Galaxy Watch 3.

Je však nutné zdůraznit, že nic z toho ale zástupci jihokorejského elektronického gigantu nepotvrdili. Zatím tedy můžeme počítat pouze s nástupci top modelů Galaxy Note10 a Galaxy Note10+.

Nový phablet od Samsungu se ukáže na začátku srpna

Mobil

Co umí Galaxy Note10 a Galaxy Note10+?

Jak již samotný název napovídá, větší z dvojice je verze se znaménkem plus v názvu. Ta má 6,8palcový displej s rozlišením Quad HD+, tedy 3040 x 1440 obrazových bodů. Proti tomu základní Galaxy Note 10 nabízí dotykovou plochu o velikosti 6,3 palce a s rozlišením full HD+ (2280 x 1080 obrazových bodů).

Odlišná je také u obou telefonů nabízená výbava, byť oba přístroje staví na osmijádrovém procesoru Exynos 9825, u kterého jsou jednotlivá jádra taktována na 2,7 GHz + 2,4 GHz + 1,9 GHz. Galaxy Note 10+ má totiž k dispozici 12 GB operační paměti, 256GB nebo 512GB úložiště, které je možné rozšířit prostřednictvím paměťových karet microSD až o 1 TB, a akumulátor s kapacitou 4300 mAh.

Foto: archív výrobce

Galaxy Note 10 a Note10+

Foto: archív výrobce

Jihokorejský elektronický gigant použil u telefonů nejmenší a zároveň největší displej v celé historii řady Note.

Proti tomu menší Galaxy Note10 disponuje pouze 8 GB operační paměti, 256GB úložištěm a 3500mAh baterií. Slot pro paměťové karty byste u něj hledali marně. Oba telefony navíc přišly o klasický sluchátkový jack 3,5 mm.

V útrobách telefonů se stejně jako u všech předchůdců řady Note ukrývá pero S Pen. To bylo ale přepracováno, takže kromě psaní poznámek zvládá i různá gesta. Uživatelé mohou nyní své poznámky upravovat zmenšováním, zvětšováním či měnit barvu textu. Takto lze pouhými několika klepnutími zformátovat a nasdílet zápis z jednání nebo proměnit závan inspirace v editovatelný dokument.

Nově jsou u pera S Pen podporovány také tzv. Air actions, které umožňují částečně telefon ovládat gesty. Díky zpřístupnění SDK pro Air actions mohou vývojáři vytvářet vlastní ovládací gesta, která budou uživatelé moci použít při hraní her nebo při práci s oblíbenými aplikacemi.

Foto: archív výrobce

Pero S Pen

Foto: archív výrobce

Pohled do útrob jedné z loňských novinek

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám