Hlavní obsah

HTC uvedlo nástupce legendárních chytrých telefonů s Windows Mobile

Novinky, mif

Futuristického kovového vzhledu, většího displeje a lepšího fotoaparátu s funkcí auto focus se dočkal mobilní telefon společnosti HTC s Windows Mobile, který byl minulý rok oceněn jako „Evropský smartphone 2008 - 2009”. Společně s druhou verzí komunikátoru Touch Diamond představila společnost HTC také inovovanou verzi s výsuvnou klávesnicí Touch Pro.

Článek

HTC Touch Diamond2 svým konceptem vychází z populární první verze. Pro přehlednost a větší viditelnou plochu je telefon vybaven 3,2palcovým širokoúhlým dotykovým displejem s vysokým rozlišením VGA.

Tělo přístroje je přitom tenké pouhých 13,7 mm. Telefon také obsahuje nový proužek citlivý na dotek pro přiblížení, čímž ještě více zrychluje zoomování webových stránek, emailů, textových zpráv, fotek nebo dokumentů.

Diamond2 přináší o 50 % delší životnost baterie, 5MPx fotoaparát s funkcí auto focus, rozšiřitelnou paměť, pohybový senzor a senzor osvětlení okolí.

:. HTC Touch Pro2. Foto: Archiv

Touch Pro2 se pochlubí 3,6palcovým širokoúhlým VGA displejem pro lepší přehlednost a velkou snadno ovladatelnou QWERTY klávesnicí. GPS navigace je samozřejmostí, stejně jako všechny myslitelné bezdrátové technologie pro přenos dat.

HTC si slibuje zájem nových zákazníků díky inovativním technologiím, kterými se pochlubí oba komunikátory. Nejnovější funkce jsme shrnuli do následující tabulky.

Nové technologie komunikátorů od HTC
TouchFLO 3D
TouchFLO 3D bylo hlouběji včleněno do upravené verze Windows Mobile 6.1, než tomu bylo u předchozí verze. Novinka přináší snadnější a více intuitivní ovládání včetně rychlého přístupu ke kontaktům, zprávám, e-mailům, fotkám, hudbě a počasí. Jako součást tohoto vylepšeného systému byly rozšířeny dotykové oblasti, aby bylo ovládání dotykem ještě příjemnější.
Push Internet
Nová funkce Push Internet pomáhá při pomalém stahování a zobrazení webových stránek na mobilním telefonu. Uživatelé mohou předvolit oblíbené webové stránky a získat k nim okamžitý přístup, když potřebují.
Straight Talk
Technologie HTC Straight Talk integruje e-mail, volání a hlasitý odposlech. Uživatelé mohou hladce přejít z e-mailu na konferenční hovor s jedním nebo více účastníky a proměnit jakékoli místo na konferenční místnost. Tuto technologii však nabídne pouze komunikátor Touch Pro2. Při vysunutí klávesnice se Touch Pro2 automaticky přepne na hlasitý odposlech.

Obě novinky byly představeny na barcelonském kongresu mobilních technologií Mobile World Congress (MWC 2009). Komunikátor HTC Touch Diamond2 by se měl na pultech obchodů objevit na začátku druhého kvartálu letošního roku.

Verze s klávesnicí Touch Pro2 pak o něco později v létě. Ani u jednoho modelu HTC neprozradilo ani orientační prodejní cenu.

Reklama

Výběr článků

Načítám