Hlavní obsah

HTC Touch Diamond: obstojná konkurence pro iPhone?

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC dnes představila svůj nový vlajkový produkt, kapesní komunikátor s názvem HTC Touch Diamond. Zařízení s operačním systémem Windows mobile se pochlubí kompaktními rozměry a tenkým designem, který nápadně připomíná tolik oblíbený iPhone od Applu. Reakcí na úspěšnost iPhonu je také nové 3D dotykové grafické rozhraní, pojmenované TouchFLO 3D.

Článek

V úterý byly v Londýně představeny nové komunikátory HTC Touch Pro (Raphael), HTC Touch Dual Pro (Titanium) a HTC Touch Diamond. Všechny účastníky konference s názvem „Staňte se svědky nové vlny inovace od HTC“ však zajímal především poslední jmenovaný komunikátor, HTC Touch Diamond.

Novou vlajkovou loď kapesních zařízení s Windows Mobile společnosti HTC představil Peter Chou, generální ředitel firmy HTC, se slovy: „Dnes začínáme novou éru v evoluci mobilních telefonů, éru, kde je spojena krása a rozměry s inovací v širokopásmovém přenosu.”

„Díky HTC Touch Diamond je nyní prohlížení internetu a používání webových aplikací stejně snadné a praktické jako obyčejné volání,” dodal.

Základní technické parametry
Rozměry102 x 51 x 11,33 mm
Hmotnost110 g
KonektivitaWCDMA / HSPA: 900/2100MHz. HSDPA 7,2 Mbps a HSUPA
Operační systémWindows Mobile 6.1 Professional
Displej2,8“ VGA dotyková obrazovka
Fotoaparát3,2 MP, včetně videohovorů
Vnitřní pamět4 GB vnitřní paměť, 256 MB flash, 192 MB RAM
Bluetooth2.0 s EDR
WiFiWiFi 802.11b/g
GPSGPS/AGPS
RozhraníHTC ExtUSB (mini-USB a audio jack v jednom; USB 2.0)
Baterie900 mAh
Doba hovoruaž 4 hodiny
Pohotovostní dobaaž 300 hodin
ProcesorQualcomm MSM 7201A 528MHz

Výkonný procesor a dostatek interní paměti pro vaše data nejsou jedinými přednostmi komunikátoru HTC Touch Diamond. Pozornost budil především 2,8“ displej, který nabídne novou technologii TouchFLO 3D. Ta vám v podstatě dovolí ovládat celé zařízení v 3D prostředí pouhým prstem.

:. Nový komunikátor HTC Touch Diamond je přímou odpovědí na úspěšnost iPhonu od Apple.

I v dalších ohledech je patrná podobnost HTC Touch Diamondu s iPhonem od Applu. Příkladem může být i funkce přiblížení a posunu stránek pohybem jedné ruky, automatická optimalizace vzhledu stránky, nebo rotace displeje při prohlížení webových stránek podle polohy přístroje.

Apple nastolil s iPhonem doslova kultovní revoluci, není proto divu, že se ostatní výrobci snaží vyhovět poptávce trhu a nabízejí stále častěji přístroje, které jsou iPhonem inspirovány. Výjimkou není ani HTC Touch Diamond se svým trojrozměrným grafickým prostředím TouchFLO 3D.

Reklama

Související témata:

Související články

HTC TyTN II: Je to ještě vůbec mobil?

Tchaj-wanský HTC uvedl na trh další z řady chytrých telefonů s operačním systémem Microsoft Windows Mobile 6. Zařízení je vybaveno vysokorychlostním přístupem...

HTC Touch: Takový nenormální mobilní telefon

Kříženec mezi PDA a telefonem, přesně takový je HTC Touch. Od ostatních komunikátorů, jak se těmto zařízením také říká, jej odlišuje především možnost ovládání...

Výběr článků

Načítám