Hlavní obsah

Extrémně výkonný mobil nabídne špičkový fotoaparát i jemný displej

Novinky, zgl

V září společnost LG oficiálně odhalila jeden z nejvýkonnějších chytrých telefonů na světě – Optimus G. Přestože novinka stále ještě není dostupná v Česku, výrobce již pracuje na její druhé verzi. Ta by měla přinést několik zásadních vylepšení. Upozornil na to server Übergizmo.

Foto: LG

Jak bude vypadat druhá generace Optimusu G, zatím není známo. Na snímku je aktuálně nabízená první verze.

Článek

LG Optimus G2 by měl být ještě výkonnější než jeho předchůdce, navíc by měl disponovat pětipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 bodů. Jak se zdá, ten se stane u těch nejlepších smartphonů naprostou samozřejmostí, s jeho nasazením totiž počítají i další výrobci. [celá zpráva]

Dalšího vylepšení by se měl proti stávající generaci dočkat vestavěný fotoaparát. A i ten přitom podle zahraničních testů patří k tomu nejlepšímu na trhu. Nabízí rozlišení 13 MPx a směle se může měřit s plnokrevnými fotomobily, jako je například Nokia 808 PureView.

První generace Optimusu G disponuje procesorem Qualcomm Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. Ten má k dispozici 2 GB operační paměti a výkonný grafický čip Adreno 320. Stejně jako první generaci i druhou by měl pohánět operační systém Android.

Aktuálně prodávaný model má k dispozici paměť o velikosti 32 GB a podporuje paměťové karty typu microSDHC, které mohou rozšířit úložný prostor o dalších 64 GB. Ve výbavě nechybí ani Wi-Fi, Bluetooth, GPS či NFC. Lze tedy předpokládat, že dvojka nabídne minimálně stejnou výbavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám