Hlavní obsah

Dotykové displeje budou hrát u mobilů od LG druhé housle

Novinky, ort

V rámci největšího mobilního veletrhu MWC, který se bude konat tradičně na konci února ve španělské Barceloně, představí své novinky také společnost LG. Ta již nyní v pozvánce prozradila, že chce především změnit způsob, jakým lidé své přístroje ovládají.

Pozvánka na tiskovku společnosti LGVideo: archív výrobce

 
Článek

Video pozvánka, kterou si můžete prohlédnout v úvodu tohoto článku, trvá pouhých pár sekund. Přesto toho výrobce prozrazuje poměrně dost.

Z krátké ukázky je patrné, že výrobce chce odsunout dotykové ovládání na druhou kolej. Video totiž uvádí hláška „Goodbye Touch“, což se dá přeložit jako sbohem dotykové ovládání.

Foto: archív výrobce

LG G7 ThinQ

Uživatel místo toho bude ovládat obrazovku pouhými gesty, aniž by se jí musel dotýkat. Je nicméně velmi pravděpodobné, že klasické dotykové ovládání z chystaného přístroje – či přístrojů – zcela nezmizí.

Zda bude odhalen pouze jeden telefon s novou technologií, či hned několik modelů, není zatím jasné. Rozluštit tuto hádanku bude možné patrně až v neděli 24. února, na kdy je velká tiskovka společnosti LG plánována. Samotný veletrh MWC pak oficiálně odstartuje o den později, tedy v pondělí.

Již nyní je ale jasné, že nové bezdotykové ovládání by mohlo přijít vhod ve chvílích, kdy má uživatel například nasazené rukavice. Stejně tak by tento systém mohl najít uplatnění například při vaření, kdy máme špinavé ruce – je zkrátka jednodušší mávnout rukou než si špinit dotykovou plochu.

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám