Hlavní obsah

Chytrý telefon dostal kartáčky, aby se sám čistil

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skládací chytré telefony, které mají ohybné displeje, nabízejí daleko více vylepšení, než by se mohlo na první pohled zdát. V jejich výbavě nechybí například ani speciální kartáčky, které se starají o automatické odstranění drobných nečistot. Přesně takový mechanismus nalezneme v modelu Galaxy Z Flip od Samsungu.

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

 
Článek

Galaxy Z Flip je na pultech obchodů již nějaký ten pátek, o technologii pantu se nicméně výrobce rozpovídal více až nyní.

Prakticky u všech chytrých telefonů, které se pyšní ohybnými displeji, představují nejslabší článek panty. Výrobci si totiž musí poradit se složitou konstrukcí tak, aby pevně držela na svém místě, plynule se otevírala i zavírala, a navíc aby přežila i časté namáhání či méně šetrné zacházení.

Nejdražší telefon od Samsungu zlevnil o 12 tisíc korun

Mobil

Skládací mechanismus sestává z desítek různých dílů. Není proto překvapením, že jejich správnou funkčnost může ohrozit například i nadmíra prachu. Právě proto vybavil jihokorejský elektronický gigant zatím svůj nejnovější ohybný smartphone hned několika kartáčky.

Ty se táhnou napříč celou šířkou konstrukce, konkrétně jsou umístěny mezi pantem a vnějšími kryty. Jejich úkolem není pouze vyplnit milimetrovou mezeru v tomto prostoru, kterou by jinak vnikaly nečistoty dovnitř, ale také čistit telefon.

Foto: archív výrobce

Speciální kartáčky se táhnou napříč celou šířkou konstrukce, konkrétně jsou umístěny mezi pantem a vnějšími kryty.

Stylové véčko Samsung Galaxy Z FlipVideo: archív výrobce

Pokaždé, když se smartphone přehne, speciální mechanismus v podstatě vytlačí všechny nečistoty z této části ven. I díky tomu se novinka podle výrobce chlubí nadprůměrnou životností, měla by zvládnout bez problémů 200 tisíc složení a rozložení, což je citelně více než u konkurenčních výrobců.

Galaxy Z Flip využívá ohybnou konstrukci k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu má Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které je šité na míru ohebnému displeji. Novinku lze totiž otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Uživatel tak může sledovat třeba jen půlku displeje a zbylou část telefonu používat jako stojánek.

Galaxy Z Flip se v tuzemských obchodech prodává za 41 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám