Hlavní obsah

Asustek začne prodávat vlastní telefony, značka Garmin-Asus končí

Tchajwanská počítačová firma Asustek plánuje v příštím roce spustit vlastní značku chytrých mobilních telefonů. Firma od loňska prodává chytré mobily pod značkou Garmin-Asus, v budoucnu ale další mobily pod společnou značkou s americkým výrobcem navigací Garmin zavádět nechce. Podniky ale budou spolupracovat i nadále, uvedly v úterním prohlášení.

Článek

Garmin, největší americký výrobce zařízení osobní navigace, v září uvedl, že během několika čtvrtletí rozhodne o své problémové divizi chytrých telefonů. Podnik je připraven divizi i uzavřít, pokud nebude mít úspěch. Odchod z trhu chytrých mobilů by Garminu podle analytiků zlepšil hospodaření a snížil potřebu investovat, kterou si vynutilo jeho působení na velmi konkurenčním trhu s mobily.

Nové mobily od Asusteku budou mít operační systém Android a budou využívat navigační software od Garminu. "Přecházíme od společné značky ke spolupráci značek a budeme ve svých mobilech s Androidem po dva roky využívat řešení od Garminu," uvedl Asustek. Odmítl ale uvést odhady, kolik v příštím roce nových telefonů dodá na trh.

Garmin dodal, že bude nadále prodávat a podporovat modely, které již na trh uvedl. Analytici říkají, že Garmin bude mít nyní volnou ruku a bude moci prodávat navigační aplikace pro mobily iPhone a přístroje s operačním systémem Android. Jeho nizozemský rival TomTom již své aplikace pro iPhone nabízí, připomněla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám