Hlavní obsah

Apple zpřístupnil internetový obchod App Store i v Česku

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple uvolnila novou verzi aplikace iTunes 7.7 pro Mac a Windows, jejíž součástí je nový produkt, respektive „internetový obchod“ App Store, zahrnující řadu her a aplikací vytvořených pro zařízení iPhone a iPod touch. Ten byl představen společně s novým iPhone 3G.

Článek

Narozdíl od klasického obchodu s hudbou na iTunes, který je zatím v České republice nedostupný, je nový produkt od počátku k dispozici i tuzemským uživatelům. V případě přehrávačů iPod touch lze App Store používat pro update na nový firmware verze 2.0 za necelých 200 Kč.

Velká část aplikací, které jsou v nabídce, je bezplatná, menší část je zpoplatněna – ceny naprosté většiny z nich se však v přepočtu pohybují v řádu desetikorun a jen v málo případech dosahují cca 150 Kč. Společnost Apple oznámila, že jen za první víkend po oficiálním uvedení v pátek 11. července bylo z App Store provedeno více než 10 miliónů stažení.

Dostupnost produktu App Store je dobrou zprávou především pro majitelé iPodů touch se starším softwarem. Ti teď mohou poměrně jednoduchým způsobem updatovat svoje zařízení na aktuálně nejnovější verzi a získat některé z oblíbených a často používaných programů, jako jsou například klienti pro ICQ, organizéry, kalendáře, úkolovníčky, hry apod.

Pro nainstalování App Store a následné stahování aplikací je třeba založit v aplikaci iTunes vlastní účet a vedle standardně vyplňovaných údajů zadat i číslo platební karty, kterou systém akceptuje. Registrace je bezplatná. Každá z nabízených aplikací má stručný popis a dává uživateli alespoň rámcovou představu o tom, jak vypadá a jak se s ní pracuje. V současné době je jich k dispozici více než 800 a přibližně třetinu tvoří hry.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám