Hlavní obsah

Odblokování iPhonů ztratí s novou verzí systému význam

Odblokování mobilů iPhone, aby fungovaly i v sítích jiných než exkluzivních operátorů, ztratí s novou verzí telefonu význam. O práci tak přijdou skupiny lidí, kteří načerno odblokovávali první generaci kultovního telefonu, napsala agentura AP.

Článek

Původní iPhone šel na trh loni v červnu, a to pouze ve Spojených státech a jen u operátora AT Trvalo ale jen něco málo přes měsíc, než hackeři našli cesty, jak telefon zprovoznit pro jiné sítě, a to i v jiných státech. iPhony se poté z USA hromadně rozšířily do světa. Podle analytiků svého času fungovala třetina až polovina prodaných iPhonů mimo síť AT

"Když jsem uviděl, jak funguje, musel jsem ho mít," říká 50letý provozovatel restaurace Ernesto Zeivy z hlavního města Mexika. Jeden z kamarádů mu telefon koupil v San Diegu a jiný mu ho odblokoval programem staženým z internetu. V pondělí Apple oznámila, že nový iPhone 3G bude pracovat v datových sítích třetí generace.

Apple představil novou verzi multimediálního mobilního telefonu iPhone s rychlejším přístupem na internet a navigací GPS. Očekávaný telefon spojující webový prohlížeč, mediální přehrávač a mobil představil generální ředitel společnosti Steve Jobs na konferenci s firmami, které pro Apple vyvíjejí.

:. Apple představil nový iPhone, Zdroj: Stream.cz

Tuzemská pobočka mobilního operátora Vodafone začala registrovat zájemce o koupi multimediálního telefonu iPhone od Apple. Česko je jednou z deseti zemí, kde se iPhone v novém provedení 3G objeví, oznámil Vodafone, který by ho měl uvést ještě letos.

Přesný termín uvedení na trh firma neuvedla, ale podle neoficiálních informací to bude zřejmě po prázdninách. Telefon by měl v síti Vodafonu fungovat, přestože český operátor technologii 3G nenabízí. V budoucnu to ale chce napravit sdílením sítě s jiným operátorem.

iPhone 3G v Česku uvede letos i T-Mobile, který jej hodlá mimo jiné prodávat i v Chorvatsku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Uvedení iPhonu v síti O2 potvrdil  i mluvčí společnosti Martin Žabka. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám