Hlavní obsah

Americká RIM představila vyspělejší verzi komunikátoru BlackBerry

Společnost RIM představila novou verzi svého komunikátoru BlackBerry. Komunikátor Bold disponuje nástroji pro práci i zábavu a má velmi ostrý obraz na displeji, jehož rozlišení je oproti nynějšímu modelu Curve dvojnásobné. Rozlišení displeje je stejné jako u mobilu iPhone od společnosti Apple, který je jeho konkurentem v kategorii takzvaných chytrých telefonů.

Článek

První verze Boldu bude funkční jen v síti operátora AT Komunikátor má větší interní paměť, lesklý kovový vzhled, možnost Wi-Fi připojení, GPS a vysokorychlostní připojení k internetu prostřednictvím technologie HSDPA. Jinak je podobný modelu Curve s horizontálním displejem, kuličkovým ovládačem a klávesnicí s tlačítkem pro každé písmeno.

Bold disponuje i fotoaparátem, který může pracovat jako kamera. Cenu telefonu RIM neoznámila. Společnost zatím nemá smlouvu s konkrétním operátorem. Od léta bude Bold k dispozici u různých prodejců. AT je jediným americkým operátorem, který má mobilní širokopásmovou síť kompatibilní s první verzí Boldu.

Sama společnost RIM označuje novou verzi komunikátoru BlackBerry za přímou konkurenci pro tolik oblíbený iPhone. Konkurovat Applu se minulý týden rozhodla také společnost HTC, která představila vcelku povedený komunikátor s dotekovým displejem HTC Touch Diamond.

Reklama

Související témata:

Související články

HTC Touch: Takový nenormální mobilní telefon

Kříženec mezi PDA a telefonem, přesně takový je HTC Touch. Od ostatních komunikátorů, jak se těmto zařízením také říká, jej odlišuje především možnost ovládání...

Výběr článků

Načítám