Hlavní obsah

Futuristický mobil s výklopným fotoaparátem se začne prodávat v červenci

Novinky, lez

Čekání na futuristicky vyhlížející smartphone od společnosti Asus, který zaujme na první pohled unikátním výklopným fotoaparátem ze zadní strany, se chýlí ke konci. Tuzemští prodejci prozradili, že se novinka začne prodávat ještě během letních prázdnin, konkrétně už v průběhu července.

Asus ZenFone 6Video: archív výrobce

 
Článek

Novinka zvaná ZenFone 6 si odbyla premiéru už v květnu. Tehdy to vypadlo, že se přístroj ve stejný měsíc začne také prodávat, což se ale nakonec nestalo. A situace se příliš k lepšímu neposunula ani v červnu, tedy před začátkem letních prázdnin.

Z informací hned několika tuzemských prodejců, které jsou dostupné například na nákupním portálu Zboží.cz, však vyplývá, že na pultech obchodů se přístroj konečně objeví v první půlce prázdnin. Přesný den uvedení na trh je však zatím neznámý.

Foto: archív výrobce

Asus ZenFone 6

ZenFone 6 je velmi očekávaným přístrojem, neboť za relativně příznivou cenu nabízí vlastnosti a hlavně výkon, který je typický pro vlajkové lodi konkurenčních výrobců klidně i s dvojnásobnou cenovkou. Cena základního provedení v případě této novinky s pořadovým číslem šest v názvu startuje na 12 990 Kč.

Výkonem se měří s nejlepšími

V útrobách přístroje tepe osmijádrový procesor Snapdragon 855, který je doplněn až o 8 GB operační paměti a až 256GB úložiště. V základu bude nicméně přístroj vybaven 6 GB pamětí a 64GB prostorem pro data.

Samozřejmostí je slot pro paměťové karty, kromě nich je možné vložit také hned dvě SIM karty najednou.

Potěšující je také nadstandardní kapacita akumulátoru 5000 mAh, díky čemuž můžete počítat až s dvoudenní výdrží bez nabíječky. Vše běží pod operačním systémem Android.

Unikátní otočný fotoaparát

Jednou z největších vychytávek u novinky má být nicméně otočný fotoaparát. Díky tomu se uživatelé nemusí rozhodovat, zda dát přednost kvalitnější zadní optice, nebo se spokojit s horší přední, jako je tomu u drtivé většiny konkurenčních modelů. Místo toho jednoduše překlopí zadní fotoaparát směrem dopředu.

Foto: archív výrobce

Asus ZenFone 6

Konkrétně přístroj nabízí duální optiku, jejímž základem je snímač Sony IMX586 s rozlišením 48 MPx. Tento 1/2″ senzor nabízí ohnisko 26 mm a světelnou optiku f/1.79 s ohniskem 52 mm.

Sekundární 13Mpx fotoaparát pak nabízí ohnisko 11 mm, jde tedy o širokoúhlý objektiv se záběrem 125 stupňů. Světelnost v tomto případě činí f/2.4.

Oba fotoaparáty dovedou pracovat se systémem umělé inteligence, která automaticky volí režimy podle snímané scény. Praktické je také to, že fotografovat je možné při různých úhlech naklonění kamery. Při pádu telefonu se přitom kamera automaticky posune do bezpečné pozice.

Více se o modelu ZenFone 6 dozvíte v našem dřívějším článku.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám